Ce se întâmplă atunci când restructurezi o organizaţie pe care nu o înţelegi? Jumătate dintre angajaţii unei publicaţii vechi de un secol au fost concediaţi după ce compania a fost preluată

Autor: Alex Ciutacu Postat la 24 iulie 2018 139 afişări

Ce se întâmplă atunci când restructurezi o organizaţie pe care nu o înţelegi? Jumătate dintre angajaţii unei publicaţii vechi de un secol au fost concediaţi după ce compania a fost preluată

Luni, angajaţii publicaţiei New York Daily News au primit câte un mesaj de la departamentul de resurse umane ai noilor proprietari – compania Tronc, care a achiziţionat publicaţia în toamna anului trecut.

În cadrul e-mailului, Tronc informa angajaţii că făcea o „restructurare fundamentală” a ziarului cu o vechime de 99 de ani. Până la sfârşitul zilei, jumătate din staff-ul editorial a fost concediat, potrivit Quartz.

Printre angajaţii concediaţi, se numără şi editorul-şef, Jim Rich, managing editor Kirsten Lee şi întreaga echipă de social media.

Publicaţia a fost vândută către proprietarii Chicago Tribune pe 1 dolar şi o serie de datorii.

Ziarul a fost un simbol în New York în ultimul secol. A câştigat 11 premii Pulitzer, dintre care ultimul a fost dobândit anul trecut.

„Dacă urăşti democraţia şi crezi că guvernele locale ar trebui să funcţioneze neverificate şi în întuneric, atunci astăzi este o zi bună pentru tine”, a scris Jim Rich, fostul editor-şef pe pagina personală de Twitter.

Guvernatorul New York-ului, Andrew Cuomo, le-a cerut celor de la Tronc să se mai gândească la concedieri şi să îşi revizuiască planul, susţinând că acestea au fost făcute fără a fi anunţat statul.

„Le cer celor de la Tronc să reconsidere această mutare drastrică şi suntem pregătiţi să lucrăm cu ei pentru a evita acest dezastru”, a declarat Cuomo.

În total, aproximativ 40 de oameni au fost concediaţi, potriviţi foştilor angajaţi, citaţi de BBC.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
angajati,
organizatie,
publicatii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.