Ce se află în spatele "apelului" de la Microsoft în care critică Guvernele că stochează "arme cibernetice": E ca şi când de la Armata SUA cineva ar fura rachetele Tomahawk

Postat la 15 mai 2017 53 afişări

Ce se află în spatele apelulului adresat de Microsoft. Gigantul computerizat spune că instrumentul folosit în acest atac curent a fost elaborat de Agenţia Naţională de Securitate din SUA şi a fost furat de hackeri. Microsoft este extrem de critică pentru modul în care guvernele stochează date privind vulnerabilităţile software.

Ce se află în spatele "apelului" de la Microsoft în care critică Guvernele că stochează "arme cibernetice": E ca şi când de la Armata SUA cineva ar fura rachetele Tomahawk

Preşedintele Microsoft şi ofiţerul juridic Brad Smith au declarat duminică: "Am văzut vulnerabilităţile stocate de CIA pe WikiLeaks şi acum această vulnerabilitate furată de la NSA (Agenţia Naţională de Securitate) care a afectat clienţii din întreaga lume. Un scenariu similar cu arme conventionale ar fi cel în care Armata SUA ar vedea ca cineva ar fura rachete Tomahawk".

Microsoft a mai spus că multe organizaţii nu au reuşit să-şi menţină sistemele actualizate, permiţând virusului să se răspândească.

Microsoft a declarat că a lansat o actualizare de securitate Windows în luna martie pentru a aborda problema implicată în cel mai recent atac, dar mulţi utilizatori încă nu au reuşit să o execute.

Dave Lee, reporter tehnologia BBC din America de Nord spune că vor exista câteva întrebări dificile, luni, pentru acele instituţii care nu au făcut suficient pentru a-şi păstra reţelele în siguranţă, precum şi pentru organizaţiile care au fost cel mai bine plasate pentru a opri acest lucru în primul rând: NSA şi Microsoft.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
microsoft,
furt,
sua,
critici,
guvern,
armata,
arme,
rachete,
apel,
securitate

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.