Ce s-a schimbat la 8 ani de la tragedia Colectiv?/ Tatăl unei victime: Ne lipseşte o justiţie completă

Postat la 30 octombrie 2023 29 afişări

Ce s-a schimbat la 8 ani de la tragedia Colectiv?/ Tatăl unei victime: Ne lipseşte o justiţie completă

Eugen Iancu şi-a pierdut fiul, Alex, de 22 de ani, la 3 săptămâni după incendiul Colectiv. Construcţia centrelor de arşi din Bucureşti şi Tg. Mureş ar începe în această toamnă. 3 centre de arşi ar urma să fie construite prin finanţare din partea Băncii Mondiale.

Au trecut 8 ani de la tragedia care a cutremurat întreaga Europă, nu doar România. 8 ani de când 65 de tineri au ars ca într-un iad din cauza indiferenţei autorităţilor. 8 ani de la Colectiv. Eugen Iancu este unul dintre părinţii care şi-a pierdut copilul după incendiul de la club. Alexandru era numele lui. Şi-a pierdut viaţa la 3 săptămâni după ce a scăpat din flăcări. Azi ar fi avut 30 de ani. De atunci, tatăl lui Alex s-a implicat mult în ajutorarea victimelor de la Colectiv, a înfiinţat Asociaţia Colectiv, a făcut un monument în faţa clubului şi a obţinut prin lege ca data de 30 Octombrie să devină „Ziua pacientului cu arsuri”.

Eugen Iancu spune că ce ne lipseşte ca să tragem concluziile necesare după o asemenea tragedie este o justiţie completă care să ia în considerare toate aspectele a ceea ce a însemnat Colectiv.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tragedie,
justitie,
lipsa

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.