Ce s-a întâmplat cu frenezia Elon Musk: Tesla a scăzut cu 21% pe burse în ultimele cinci zile. Declin de peste 250 de miliarde de dolari în doar o lună

Autor: Alex Ciutacu Postat la 09 martie 2021 229 afişări

Ce s-a întâmplat cu frenezia Elon Musk: Tesla a scăzut cu 21% pe burse în ultimele cinci zile. Declin de peste 250 de miliarde de dolari în doar o lună

Acţiunile Tesla au scăzut luni pentru a cincea şedinţă consecutivă, pe fondul unor vânzări masive în piaţă, determinând un declin total al capitalizării bursiere de peste 250 de miliarde de dolari în ultima lună, potrivit MarketWatch.

Tesla a scăzut cu 21% pe bursă în ultimele cinci zile de tranzacţionare, totalizând pentru o scădere de 34% în ultima lună. De la vârful din 26 ianuarie care a adus o capitalizare de circa 850 de miliarde de dolari, Tesla a pierdut deja 277 de miliarde de dolari din valoarea bursieră.

Totodată, Tesla a intrat în a treia perioadă de bear market – definită ca o scădere de 20% sau mai mult faţă de maximul recent – din ultimul an, după ce compania s-a confruntat cu vânzări masive atât în martie, cât şi în septembrie 2020. Cu toate acestea, acţiunile volatile ale producătorului auto rămân pe o creştere de 360% în ultimele 12 luni.

Acţiunile companiilor de tehnologie au fost lovite puternică în ultimele săptămâni, în contextul în care indicele Nasdaq înregistrează un declin de 9% în ultima lună. Companiile din piaţa vehiculelor electrice au fost lovite puternic. Spre exemplu, Nio a scăzut cu 38% în ultima lună, Nikola Corp. cu 38%, iar Li Auto cu 30%.

Unul dintre motive ţine de criza cipurilor care s-a format al nivel global şi care a afectat fluxurile de furnizori ale producătorilor auto. Tesla chiar a închis temporar fabrica din Fremont, Caliornia, din cauza „unui deficit de componente”.

Conform CNet, clienţii care au comandat Model 3 şi Model Y se confruntă cu amânări de câteva luni în ceea ce priveşte livrare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
scadere,
tesla,
miliarde,
declin,
burse,
actiuni

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.