Ce poţi câştiga dacă te pricepi la gătit?

Autor: Ioana Mihai Postat la 24 octombrie 2011 51 afişări

Cei mai pricepuţi bucătari din ţară s-au întrecut în Marea Finală a concursului Metro Chef, care a avut loc în 20 şi 21 octombrie. Marele câştigător al competeţiei este restaurantul ”La Cantine du Nicolai” Bucuresti, prin reprezentanţii săi, Marius Petruţ Buzdugan şi Dănuţ Panait.

Marele Premiu constă în burse de studiu la prestigiosul program "Authentique French Cuisine" al Institutului Paul Bocuse din Franţa.

Competiţia s-a desfăşurat pe parcursul a şapte luni, fiind organizate concursuri regionale la Iaşi, Craiova, Constanţa, Braşov, Timişoara şi Cluj, în care s-au selectat finaliştii Metro Chef 2011.

Cei mai buni dintre participanţi au fost selecţionaţi de un juriu prestigios, din care au făcut parte Horia Vîrlan; Gabriela Berechet, Preşedinte al Federaţiei Bucătarilor din România şi Samuel Le Torriellec, Executive Chef în Bucureşti; Patrick Guibet, Executive Chef; Silvia Ailincăi, Chef Patissier şi Constantin Eremia, Executive Sous Chef, reprezentanţi ai Centrului de Pregătire în Gastronomie din cadrul Metro Cash & Carry România. Deliciile culinare şi vizuale pe care le-au pregătit participanţii la fazele preliminarii regionale, indiferent dacă s-au calificat sau nu în finală, au fost răsplătite cu costume de bucătar, ustensile de bucătărie marca Horeca Select, oferite de Metro Cash & Carry România.

Câştigătorii medaliilor de argint şi bronz vor urma module de şcolarizare în cadrul Centrului de Pregătire în Gastronomie, din cadrul Metro Militari, şi premii constând în echipamente de bucătărie.

"Metro Chef reprezintă o ocazie deosebită de a ne exprima admiraţia pentru echipele de profesionişti în arta culinară din această competiţie, oferindu-le celor mai buni dintre ei posibilitatea să-şi îmbogăţească experienţa la Institutul Paul Bocuse, un adevărat templu de cunoaştere din perspectivă gastronomică", a declarat Marc Carena, director management clienţi MCCR.

Reţeaua Metro Cash & Carry România are 30 de magazine în 23 de oraşe şi a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 1,137 miliarde de euro, în scădere cu 7,3% faţă de 2009.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
actualitate,
gatit,
concurs,
metro chef,
finala
/actualitate/ce-poti-castiga-daca-te-pricepi-la-gatit-8897078
8897078
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.