Ce mister dezvăluie noua descoperire de la Stonehenge

Postat la 01 decembrie 2011 8 afişări

Ansamblul Stonehenge din Marea Britanie, datând din neolitic, a revenit în atenţia cercetătorilor după ce o serie de descoperiri recente plasează ritualurile de venerare a Zeului Soare într-o eră mult mai îndepărtată decât cea atestată şi pe o suprafaţă mult mai extinsă, potrivit Huffington Post.

Arheologii de la Universitatea din Birmingham au descoperit o serie de indicii odată cu localizarea a două peşteri la est, respectiv la vest de ansamblul Stonehenge. Specialiştii cred că acele grote au jucat un rol important în procesiunile de venerare a zeului Soare pentru a marca apusul şi răsăritul Zeului Soare, în timpul unei ample procesiuni care avea loc la solstiţiul de vară, cu mult înainte ca ansamblul Stonehenge să existe. Se pare că această celebrare era un proces foarte complex, asemenea unui pelerinaj care se întindea pe o zona mai extinsă din punct de vedere geografic, şi nu doar lângă ansamblul de pietre, care au fost ridicate mai târziu.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mister,
Stonehenge,
descoperire
/actualitate/ce-mister-dezvaluie-noua-descoperire-de-la-stonehenge-9021677
9021677
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.