Ce medicament a fost retras din farmaciile din întreaga lume. Milioane de români l-au consumat cel puţin o dată

Autor: Laura Mitran, Elvira Gheorghita Postat la 05 iunie 2013 375 afişări

Producătorul medicamentului, compania franceză Bristol-Myers Squibb, a descoperit un lot cu încărcătură microbiană. 800.000 de cutii au fost oprite de la comercializare.

Ce medicament a fost retras din farmaciile din întreaga lume. Milioane de români l-au consumat cel puţin o dată

Medicamentul Fervex a fost retras din farmacii, după ce producătorul francez a descoperit un lot cu încărcătură microbiană, Agenţia Europeană a Medicamentului hotărând retragerea de la vânzare a tututor formelor aflate pe piaţă, a declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, preşedintele ANM, Marius Savu.

Producătorul medicamentului, compania franceză Bristol-Myers Squibb, a descoperit un lot cu încărcătură microbiană, respectiv Fervex cu aromă de zmeură, pentru care a cerut retragerea de pe piaţă, ca măsură de precauţie, a spus preşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului (ANM), Marius Savu.

Ulterior, Agenţia Europeană a Medicamentului a hotărât retragerea de la comercializare a tuturor formelor de Fervex granule pentru adulţi şi copii, nu numai a celor cu aromă de zmeură, a precizat Marius Savu. Marius Savu a precizat că medicamentul Fervex cu aromă de zmeură nu se comercializează în România, dar în urma deciziei Agenţiei Europene a  Medicamentului, Fervex a fost retras de la vânzare în toate variantele comercializate."Retragerea a fost extinsă ca o măsură de precauţie deoarece produsele menţionate mai sus sunt similare cu Fervex Raspbery aromă de zmeură. Datele colectate până în momentul de faţă sugerează că zahărul (sucroza) folosit în compoziţia acestor produse este sursa prezenţei microbiene. Prin urmare, datorită unor măsuri de precauţie extremă, Bristol-Myers Squibb retrage de pe piaţă aceste produse care au aceeaşi sursă de zahăr (sucroză)", precizează Bristol-Myers Squibb într-o declaraţie transmisă MEDIAFAX.

"Au fost identificate în piaţă 800.000 de cutii de Fervex. Acestea au fost oprite de la comercializare", a spus preşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (ANMDM).

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
farmacii,
retragere,
medicamente,
Fervex
/actualitate/ce-medicament-a-fost-retras-din-farmaciile-din-intreaga-lume-milioane-de-romani-l-au-consumat-cel-putin-o-data-10931060
10931060
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.