Ce materiale sunt potrivite pentru termoizolarea unei case

Postat la 09 martie 2017 837 afişări

Costurile mari la căldură, pe timpul iernii şi zăpuşeala pe timpul verii, sunt efectele unei izolaţii deficitare a locuinţei ori un sistem de încălzire nepotrivit cu încăperea sau spaţiul.

Ce materiale sunt  potrivite pentru termoizolarea unei case

Daca acest lucru te deranjeaza mai mult iarna decat vara, trebuie sa stii ca volumul de caldura dintr-o locuinta, generat de calorifere sau alte surse de incalzire din locuinta se disipa rapid. Conform Otho.ro, acest fapt poate avea cauze multiple:

 

  • poate fi din cauza caloriferelor din materiale care nu mentin caldura un timp mai indelungat sau din cauza ca este prea mic in comparatie cu suprafata pe care trebuie sa o incalzeasca
  • geamurile, care chiar daca sunt din termopan, poate sunt de slaba calitate ori au in componenta camere mai putine, ce lasa caldura sa se piarda mai usor.
  • din cauza peretilor izolati necorespunzator ori prea subtiri. Prin aceste zone au loc cele mai mari pierderi de caldura, aproape jumatate din caldura din casa se evapora prin aceste zone.
  • o cantitate mare de caldura se pierde si prin acoperis. Daca locuinta este inalta si are si mansarda, este obligatorie izolarea acestuia cu vata minerala. Daca o casa nu are mansarda, atunci este indicata termoizolarea tavanului cu materiale corespunzatoare.

Asadar, daca iarna ingheti si vara mori de cald in propria casa, consulta un specialist si vezi ce masuri trebuie sa iei pentru a scapa de acest disconfort permanent. Dupa o constatare la fata locului, isi va da seama imediat pe unde se pierde caldura cel mai mult si ce trebuie facut. Tot el te va sfatui ce materiale sunt mai potrivite pentru izolarea termica a casei. Iata cateva dintre acestea:

 

Ce mai multi specialisti in domeniu sunt de parare ca cel mai bun material termoizolant prezent pe piata este vata minerala, de mai multe tipuri. Vata minerala trebuie aleasa in functie de conductivitatea termica. Cu cat acest parametru va fi mai mic, cu atat incaperea va fi mai izolata termic. In plus, vata minerala este 100% ecologica si inofensiva. Astfel, iarna vei avea caldura din plin iar vara se va mentine o temperatura suportabila, comparativ cu cea de afara. In plus, asigura si izolare fonica ridicata.

Incalzirea prin pardoseala electrica. Acest tip de incalzire nu o va exclude in totalitate pe cea din interior. Caloriferele trebuie sa existe si ele in locuinta. Incalzirea electrica din pardoseala este de mai multe tipuri:

Incalzire cu cablu electric incalzitor, potrivita in casele care nu au posibilitate sa toarne o sapa iar cablul incalzitor va sta inglobat in aceasta zona.

Incalzire cu covoras electric incalzitor. Este o varianta folosita atunci cand nu s-a turnat o sapa iar covorul se va ingloba in adezivul care fixeaza gresia. Acesta este mai scumpa in comparatie cu incalzirea prin cablu electric.

Varianta de incalzire cu placi incalzitoare este o alta tehnica de incalzire prin pardoseala. In acest caz se foloseste un cablu incalzitor, care se monteaza sub parchet si poate fi utilizat in orice tip de incapere.

 

Daca se folosesc termostate programabile, potrivite pentru acest tip de incalzire, costurile pot fi reduse cu aproape 20%, decat in cazul in care nu se folosesc.

 

Incalzire prin pardoseala cu apa. Avand in vedere ca foloseste energie putina, acest tip de incalzire reduce costurile de exploatare si ajuta la economisirea combustibililor fosili, dar permite si folosirea unor surse alternative de energie.

Incalzire in tavan. Sistemul de incalzire in plafon cu suprafata radianta este potrivit doar in interiorul cladirilor si util atat pentru racire cat si pentru incalzire.

 

Incalzire prin pereti. Sistemele electrice de incalzire prin pereti radianti asigura o distributie uniforma a caldurii si mentine temperatura in locuinta. Un avantaj important este viteza cu care incalzeste sau raceste mediul inconjurator.

 

Daca te decizi sa sporesti confortul casei cu alte sisteme de incalzire decat cele traditionale, consulta un specialist. Doar o firma cu experienta in domeniu va poate sfatui care e cel mai potrivit sistem de incalzire si in plus, beneficiati si de garantia lucrarii bine facute, materiale de calitate superioara si garantie pe viata pentru intreaga lucrare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
case,
timp,
caldura,
incalzire,
locuinta,
iarna,
vara,
costuri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.