Ce măsuri iau operatorii din turism pentru a revigora industria

Autor: Andra Stroe Postat la 12 iulie 2020 159 afişări

Ce măsuri iau operatorii din turism pentru a revigora industria

Ca urmare a scăderii dramatice a numărului de turişti în contextul răspândirii pandemiei de coronavirus, operatorii din turism sunt nevoiţi să găsească noi soluţii pentru a impulsiona revenirea industriei.

Una dintre măsurile luate de agenţia de turism Cocktail Holidays a fost introducerea în poliţele de asigurare incluse în pachetele sejururilor a unei prevederi suplimentare, prin care este acoperită şi situaţia îmbolnăvirii cu virusul SARS-COV-2 ori plasarea în carantină în România din cauza suspiciunii de îmbolnăvire, caz în care turistul poate anula călătoria şi poate primi banii înapoi.

Potrivit reprezentanţilor companiei, măsura se aplică şi în cazul în care soţul, soţia sau o rudă de gradul I, care nu însoţeşte clientul companiei în călătorie, se îmbolnăveşte de coronavirus şi necesită internarea la terapie intensivă ori „viaţa îi este pusă în pericol”, iar turiştii care au achiziţionat un sejur prin intermediul agenţiei şi au plecat deja în vacanţă trebuie să se întoarcă acasă.

De asemenea, în situaţia în care asiguratul se îmbolnăveşte în timp ce se află în concediu, cheltuielile medicale vor fi suportate prin intermediul „protecţiei medicale, conform asigurării medicale internaţionale incluse în pachetul achiziţionat.”

Măsura se aplică şi celor care au încheiat o poliţă de asigurare pentru un sejur înainte de anunţul includerii noului produs, dar exclude situaţiile precum „alertele de călătorie, teama de a călători sau neglijenţa gravă”.

Potrivit lui Dan Goicea, CEO şi fondator al agenţiei, dacă în alţii ani, în sezon, compania înregistra săptămânal, pe destinaţia Grecia, un număr de aproximativ 2.300 de turişti, anul acesta numărul turiştilor a scăzut la 600-650. „Anul trecut aveam 12-13 zboruri pe săptămână, dar anul acesta avem doar 5 zboruri."

Grecia este în momentul de faţă singura destinaţie externă pe care compania operează, ca urmare a restricţiilor aplicate în dreptul altor ţări, fie din partea statului român, de pildă obligativitatea ca turiştii întorşi din Turcia să rămână 14 zile în carantină, fie din partea altor state incluse în oferta touroperatorului, dar şi din pricina scăderii majore a numărului de turişti, pe fondul răspândirii pandemiei de coronavirus.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
industrie,
operatori,
turism

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.