CE lansează un infringement împotriva României pe tema protecţiei drepturilor de autor

Postat la 10 iulie 2014 53 afişări

CE a lansat, joi, o procedură de infringement împotriva României, cerând Bucureştiului să pună în aplicare pe deplin Directiva privind prelungirea, de la 50 la 70 de ani, a duratei de protecţie de dreptului de autor şi a anumitor drepturi conexe, se arată într-un comunicat al Comisiei.

CE lansează un infringement împotriva României pe tema protecţiei drepturilor de autor

 Comisia Europeană a cerut României, Franţei şi Poloniei "să pună în aplicare pe deplin Directiva 2011/77/UE a Parlamentului European şi a Consiliului din 27 septembrie 2011 de modificare a Directivei 2006/116/CE privind durata de protecţie a dreptului de autor şi a anumitor drepturi conexe".

Potrivit sursei citate, Directiva prelungeşte termenul de protecţie de care beneficiază artiştii şi fonogramele de la 50 la 70 de ani. Totodată, ea conţine măsuri conexe, precum clauzele "utilizezi sau pierzi", care trebuie incluse de-acum în contractele dintre artişti şi casele de discuri.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ce-lanseaza-un-infringement-impotriva-romaniei-pe-tema-protectiei-drepturilor-de-autor-12924818
12924818
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.