Ce înseamnă să fii bătrân în România

Postat la 19 februarie 2016 218 afişări

Suntem tot mai bătrâni şi tot mai puţini, arată studiile demografice. Cei mai mulţi dintre bunicii şi părinţii noştri îmbătrânesc în sărăcie şi singurătate. Nu ne respectăm bătrânii prea mult, iar uneori nu ne pasa şi ii percepem ca pe o povară. Ce înseamnă să fii bătrân în Romania? Răspunsul îl puteţi afla duminică de la ora 13:30, în emisiunea „Tinereţe fără bătrâneţe”.

Ce înseamnă să fii bătrân în România

„Când esti singur simţi că îţi cad pereţii în cap şi cade blocul pe tine. Dar cand eşti cu cineva trece timpul mai repede, e viaţa mai frumoasă”, spune Aristiţa Matei.

Doctorul Viorica Russu, medic de familie, specialist în nursing spune că „a fi singur este cea mai grea boală”.

Peste 12 mii de bătrâni îşi alină singurătatea în cămine, private sau de stat. Statul asigură în acest moment îngrijirea a doar 7.000 de pensionari în 105 camine, potrivit celor mai recente statistici ale Ministerului Muncii. Restul, aşteaptă. Pentru a rezolva problema lipsei centrelor de bătrâni, în anul 2011 statul a hotărât să închidă 67 de spitale şi să le transforme în cămine pentru vârstnici. Doar 19 unităţi funcţionează până acum. Unul dintre ele este fostul spital Caritas din Bucureşti.

„Am deschis acest cămin prin hotărârea consiliului Municipiului Bucureşti, cu 80 de paturi, beneficiind de altfel de toate serviciile, aşa cum beneficiază toată ţară”, a declarat Maria Cerasela Bechir, directorul căminului pentru persoane vârstnice „Academician Nicolae Cajal”.

Cititi mai multe pe www.digi24.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
batran,
romania,
batrani,
refuz,
batranete,
emisiune
/actualitate/ce-inseamna-sa-fii-batran-in-romania-15081083
15081083
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.