Ce înseamnă pentru investitori noua lege a investiţiilor străine din China. ”Întreprinderile străine vor participa la concurenţa pieţei în mod egal”

Autor: Ştefan Stan Postat la 27 ianuarie 2020 44 afişări

Ce înseamnă pentru investitori noua lege a investiţiilor străine din China. ”Întreprinderile străine vor participa la concurenţa pieţei în mod egal”

Începând cu data de 1 ianuarie 2020 a intrat în vigoare „Legea investiţiilor străine din Republica Populară Chineză”, o nouă lege de bază în domeniul investiţiilor străine. Odată cu punerea în aplicare a acestei legi, China susţine că va promova o nouă rundă de deschidere a Chinei la nivel înalt către lumea exterioară, şi va aduce şi beneficii mai mari întreprinderilor străine care intră pe piaţa chineză, inclusiv România, potrivit unei opinii a Jiang Yu, Ambasadorul R.P.Chineze în România. 

 

”Implementarea completă şi aprofundată a tratamentului naţional de preadmitere, plus a listelor negative, reprezintă principala manifestare a liberalizării investiţiilor. Înainte de accesul la investiţii, investitorii străini se pot bucura de un tratament nu mai puţin favorabil decât investitorii autohtoni, ceea ce va îmbunătăţi mult comoditatea investiţiilor şi afacerilor în China. Noul mod de gestionare, bazat pe ”liste negative”, înseamnă ”acces liber cu excepţia cazului în listă”, anulează sistemul de aprobare de la caz la caz anterior şi simplifică foarte mult procesul şi timpul investiţiilor. Cea mai recentă listă negativă, publicată în noiembrie anul trecut, a eliminat încă 20 de interdicţii şi restricţii, a continuat să deschidă sectoare precum agricultura, mineritul, industria de fabricare şi servicii, a permis deţineri de investiţii străine şi proprietăţi unice în mai multe domenii, creând mai multe oportunităţi de dezvoltare pentru investitori din întreaga lume”, transmite ambasada Chinei. 

 

Noua lege se concentrează pe principiul atitudinii egale şi asigură faptul că întreprinderile străine participă la concurenţa pieţei în mod egal. De exemplu, întreprinderile cu investiţii străine pot aplica în mod egal diverse politici de stat care sprijină dezvoltarea întreprinderilor, pot participa la formularea standardelor în condiţii de egalitate şi pot participa la activităţi de achiziţii guvernamentale în condiţii de egalitate.

 

În acelaşi timp, China promite că va stabili şi îmbunătăţi sistemul de servicii pentru investiţii străine şi va oferi investitorilor străini şi întreprinderilor cu investiţii străine sfaturi şi servicii cu privire la legi, reglementări, politici, măsuri, proiecte de investiţii şi alte aspecte.

 

Citiţi aici opinia integrală. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
investitii straine,
china

Citeşte pe MonitorulApararii.ro

Pentru reţeaua de sănătate Regina Maria au trecut 25 de ani. Cum vede viitorul în industria sănătăţii Fady Chreih, CEO-ul reţelei? Pentru reţeaua de sănătate Regina Maria au trecut 25 de ani. Cum vede viitorul în industria sănătăţii Fady Chreih, CEO-ul reţelei?

Ajunsă la pragul istoric de un sfert de secol de activitate pe piaţa locală de servicii medicale private, reţeaua de sănătate Regina Maria se pregăteşte să construiască următorii 25 de ani de performanţă pe pilonii ridicaţi prin investiţiile şi inovaţiile implementate până acum. Care au fost cele mai importante borne depăşite? Ce înseamnă performanţa în medicina privată? Cum va arăta piaţa locală de servicii medicale private peste 25 de ani? – sunt câteva dintre întrebările la care ne răspunde Fady Chreih, CEO al Regina Maria.

vezi continuarea
ZF.ro
Atenţie! O nouă taxă va fi redusă redusă drastic. Ce veţi plăti mai puţin Atenţie! O nouă taxă va fi redusă redusă drastic. Ce veţi plăti mai puţin
O experienţă străină în mijlocul Capitalei: Stilul de viaţă francez, în inima Bucureştiului.
Mediafax
VIDEO Italia a fost cuprinsă de un val de proteste violente VIDEO Italia a fost cuprinsă de un val de proteste violente
COMENTARIU Marius Oprea: În Occident, Covid-ul a şters egalitatea în faţa morţii. Nu şi în ţara Mioriţei
MonitorulApararii
7 lecţii învăţate de forţele ruse în războiul din Siria 7 lecţii învăţate de forţele ruse în războiul din Siria
Realitatea depăşeşte ficţiunea. Chiar şi în serviciile secrete
MonitorulPartidelor
Decizia privind validarea mandatului de primar al lui Clotilde Armand, amânată Decizia privind validarea mandatului de primar al lui Clotilde Armand, amânată
Revenire spectaculoasă în politică: Elena Băsescu va candida la Constanţa
MonitorulSiguranteiCetateanului
COMENTARIU Valeriu Şuhan: Alba neagra. Cu TVA... COMENTARIU Valeriu Şuhan: Alba neagra. Cu TVA...
De ce trebuie să se ţină la termen alegerile parlamentare? Analiza lui Ion Cristoiu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.