CE înfiinţează o echipă care să se ocupe de relaţiile cu Marea Britanie până la referendumul pe tema UE

Autor: Iuliana Enache Postat la 25 iunie 2015 64 afişări

Comisia Europeană a trimis un semnal politic puternic Londrei, înfiinţând o echipă specială care să se ocupe de relaţiile cu Marea Britanie până la referendumul acesteia privind apartenenţa la UE, relatează publicaţia electronică EUObserver.

Echipa, care îşi va începe activitatea la 1 septembrie, va fi condusă de Jonathan Faull, avocat şi unul dintre funcţionarii publici de rang înalt ai Marii Britanii la CE. Misiunea lui Faull va fi aceea de a media între funcţionarii publici de la Bruxelles şi cei de la Londra.

Marea Britanie a declarat că vrea schimbarea regulilor privind accesul la beneficii sociale al cetăţenilor europeni, precum şi protejarea City din Londra de legile europene. După negocieri, Guvernul britanic intenţionează să organizeze un referendum privind apartenenţa ţării la UE care ar urma să aibă loc până la sfârşitul lui 2017.

Noua "unitate Brexit" face parte dintr-o remaniere mai vastă a Comisiei Europene după retragerea secretarului general Catherine Day la sfârşitul lui august. Ea va fi înlocuită de olandezul Alexander Italianer, care până în prezent a condus unitatea antritrust. Dintre cei 33 de directori generali care au condus departamentele Comisiei, doar 23 vor rămâne în funcţie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UE,
M.BRITANIE,
REFERENDUM
/actualitate/ce-infiinteaza-o-echipa-care-sa-se-ocupe-de-relatiile-cu-marea-britanie-pana-la-referendumul-pe-tema-ue-14500595
14500595
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.