Bogdan Popescu: Mi-au fost oferite ocazii extraordinare în companiile în care am lucrat

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 24 iunie 2015 2317 afişări

Ce anume transformă un manager într-un ultramanager? Care sunt ingredientele secrete care catalizează succesul în cariera unui lider? Determinarea, pasiunea de a construi echipe şi strategii, deopotrivă la nivel naţional şi internaţional sunt elemente care se regăsesc în parcursul profesional al managerilor prezentaţi de-a lungul anilor în cataloagele 100 Tineri Manageri de Top şi care au avut de-atunci un parcurs spectaculos.

Bogdan Popescu: Mi-au fost oferite ocazii extraordinare în companiile în care am lucrat

Stagiile peste hotare se regăsesc în parcursul profesional al lui Bogdan Popescu, care în toamna anului trecut a fost numit director general al Ameropa Grains, al doilea trader de cereale de pe piaţa românească în funcţie de cifra de afaceri înregistrată anul trecut (402 milioane de euro). El s-a numărat printre managerii de top prezentaţi la ediţia din 2011 a catalogului 100 de tineri manageri de top, moment în care deţinea funcţia de head of strategic management în cadrul Metro Cash & Carry România. Ulterior el a preluat funcţia de director de operaţiuni al Metro Bulgaria.

Inginer de aviaţie, Bogdan Popescu are o diplomă în drept (obţinută la Universitatea din Bucureşti), a absolvit cursul postuniversitar de ştiinţe politice din cadrul SNSPA şi este alumni Asebuss (2001). Şi-a început cariera în cadrul grupului Shell, unde a avansat până la poziţia de director de aprovizionare şi distribuţie, fiind şi membru în board. Din 2001 până în 2008 a lucrat peste hotare: şase ani în Olanda şi un an în Spania. În 2009 a început activitatea sa în cadrul comerciantului german, iar în 2014 a schimbat din nou domeniu, de această dată alegând comerţul cu cereale. Bogdan Popescu spunea anterior că antreprenoriatul aduce foarte puţine lucruri pe care nu le poate oferi o multinaţională. „Dar te lipseşte de foarte multe lucruri pe care numai o organizaţie solidă, cu o anume istorie şi cultură, le poate oferi. Mi-au fost oferite ocazii extraordinare în companiile în care am lucrat, să inovez, să schimb. Ţine doar de fiecare dintre noi să alegem acţiunea în detrimentul inacţiunii.”

Urmărește Business Magazin

/actualitate/bogdan-popescu-mi-au-fost-oferite-ocazii-extraordinare-in-companiile-in-care-am-lucrat-14496759
14496759
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.