CE finanţează 225 de localităţi din România să îşi instaleze internet gratuit în spaţii publice

Postat la 07 decembrie 2018 57 afişări

Comisia Europeană (CE) a anunţat, vineri, municipalităţile câştigătoare ale primului apel de proiecte din programul WiFi4EU, iar 225 de localităţi din România vor primi bonuri valorice de 15.000 de euro fiecare pentru instalarea de puncte de acces public şi gratuit la internet wireless.

CE finanţează 225 de localităţi din România să îşi instaleze internet gratuit în spaţii publice

În total au fost alocate 42 de milioane de euro pentru toate cele 2.800 de municipalităţi din întreaga Uniune Europeană (UE) care vor beneficia de finanţare, potrivit unui comunicat de presă transmis vineri de CE. Astfel, cele din România reprezintă 8% din total.

Bonurile pot fi utilizate de localităţile selectate pentru a pentru a achiziţiona şi instala echipamente Wi-Fi (puncte de acces fără fir) în locuri precum bibliotecile, muzeele, parcurile sau pieţele publice.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
comisia europeana,
romania,
gratuit,
internet

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.