Ce este E.coli, bacteria care a omorât un copil în România? Cum se transmite şi cum o puteţi preveni?

Postat la 13 februarie 2016 1071 afişări

Ce este E.coli, bacteria care a omorât un copil în România? Cum se transmite şi cum o puteţi preveni?

Escherichia Coli (E.coli) este o bacterie care se găseşte de obicei în intestinele oamenilor, dar şi la animalele cu sânge cald, informează site-ul descoperă.ro.

Bacteria E.coli are o perioadă de incubaţie de trei-patru zile, iar pacienţii se recuperează în zece zile. Totuşi, o parte mică a populaţiei, în special copiii şi bătrânii, pot suferi complicaţii care să ducă la o boală mai gravă, caracterizată prin insuficienţă renală acută. Conform datelor OMS, această boală are o rată a mortaliţăţii de 3-5 procente, se arată pe site-uldescoperă.ro.

Cele mai multe tulpini ale acestei bacterii sunt inofensive. Există, totuşi, unele tulpini, precum cel al "enterohemoragiei E.coli" (EHEC), care pot provoca toxiinfecţii alimentare severe. 

Citiţi mai multe pe www.descopera.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ce-este-e-coli-bacteria-care-a-omorat-un-copil-in-romania-cum-se-transmite-si-cum-o-puteti-preveni-15073894
15073894
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.