Ce cumpără antreprenorii români de Black Friday

Autor: Ioana Matei Postat la 12 noiembrie 2019 116 afişări

Ce cumpără antreprenorii români de Black Friday

Aproximativ 34% dintre afacerile locale obisnuiesc sa comande echipamente IT in ziua de Black Friday, potrivit unui comunicat de presă trimis de reprezentanţii companiei IT Genetics.

Cele mai multe dintre companii, 86%, isi stabilesc din timp bugetul si stiu ce produse vor sa cumpere cu aceasta ocazie. La o valoare medie a comenzilor de 1.273 lei, mai mare cu 11% decat in mod normal, firmele sunt caracterizate de achizitii strategice cu scopul de a ajusta cheltuielile pe termen mediu, potrivit unei analize IT Genetics, lider pe piata DC/POS si organizator al celei mai mari campanii Black Friday dedicate exclusiv afacerilor din 2012 pana in prezent.

„Desi Black Friday este prin definitie un concept de promotii pentru consumatori persoane fizice, am considerat ca este important pentru companii sa beneficieze de o zi plina de reduceri. Asa a aparut #BlackFridaypentruAfaceri, o singura zi de noiembrie care de la an la an este tot mai asteptata de catre proprietarii de magazine, farmacii, restaurante, cafenele si depozite, dar si de micii producatori locali. Pentru orice business, scaderea cheltuielilor este prioritara, iar un moment predictibil ca Black Friday determina antreprenorii sa isi planifice bugetele si sa puna pe lista echipamentele de care au nevoie si pe care le pot cumpara la preturi mai mici”, declara Liviu Mihai Sima, CEO IT Genetics.

Potrivit analizei IT Genetics, care aduna concluziile dupa sase editii Black Friday pentru Afaceri, companiile din retail si logistica, urmate de productie, HoReCa, sanatate si educatie, sunt cele mai interesate sa faca o achizitie in ziua de Black Friday. Astfel, cele mai cautate echipamente sunt imprimantele fiscale,  imprimantele de etichete, cititoare de coduri de bare, aparatele fiscale mobile, cantarele electronice si marcatoarele de pret. 

Aproximativ 65% dintre companii cumpara doua produse diferite, 25% cumpara trei sau mai multe produse si doar 5% comanda un singur produs. Cele mai multe comenzi sunt plasate intre orele 09.00 si 15.00. In general, este preferata comanda online, in general de pe desktop, dar si prin aplicatia mobila ITGStore.ro, care este din ce in ce mai folosita pentru comenzi rapide.

Interesul companiilor pentru Black Friday a crescut constant de la an la an, tendinta reflectata in numarul tot mai mare al comenzilor. Pentru Black Friday 2019, IT Genetics estimeaza o crestere cu 23% a vanzarilor fata de anul anterior.

IT Genetics organizează în parteneriat cu Honeywell Black Friday pentru afaceri pe 15 noiembrie, de la ora 07.00.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.