Ce credit maxim poate obţine o familie cu un venit de 5.000 de lei pe lună care vrea să îşi cumpere o locuinţă, şi cât va fi rata. Diferenţa semnificativă faţă de anul trecut

Postat la 05 septembrie 2019 635 afişări

România este pe primul loc în UE când vine vorba de numărul de proprietari de locuinţe, peste 96% dintre români deţinând imobilele în care locuiesc potrivit.

Ce credit maxim poate obţine o familie cu un venit de 5.000 de lei pe lună care vrea să îşi cumpere o locuinţă, şi cât va fi rata. Diferenţa semnificativă faţă de anul trecut

De la 1 ianuarie 2019, prin regulamentul BNR s-a limitat gradul de îndatorare la 40% sau 45% dacă se achiziţionează primul imobil, însă nu se mai consideră cheltuieli de subzistenţă pt calculul eligibilităţii şi implicit sumei maxime pe care o poate obţine o familie de la bancă pentru achiziţionarea unui imobil sau contractarea unui credit de nevoi personale, potrivit datelor de la Kiwi Finance.

Dacă ne uităm la ce credite pot obţine românii, sunt diferenţe semnificative la sumă faţă de anul trecut. Spre exemplu, la un credit pe o durată de 360 luni (30 ani), în cazul unei familii cu doi copii care are un venit lunar cumulat de 5.000 lei:

În august 2018 - creditul maxim obţinut era de 300.000 lei, cu o rată lunară de 1.836 de lei.

În august 2019 - creditul care se poate obţine este de 370.000 lei pentru primul imobil (cu un grad de îndatorare maxim admis de 45%), respectiv o rată lunară de 2.208 lei, sau de 340.000 lei pentru al doilea imobil (cu grad de îndatorare maxim admis de 40%), respectiv o rată lunară de 1.975 lei, potrivit unui calcul Kiwi Finance. 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
credit,
obtinere,
maxim,
rata,
familie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.