Ce amenda a luat primarul din Târgu Mureş care a declarat că „ţiganii” sunt cea mai mare problemă a României

Postat la 22 ianuarie 2020 214 afişări

Ce amenda a luat primarul din Târgu Mureş care a declarat că „ţiganii” sunt cea mai mare problemă a României

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) l-a amendat, miercuri, pe primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, cu suma de 10.000 de lei, şi a constatat că afirmaţiile lansate de acesta în spaţiul public sunt „extrem de rasiste”.

Primarul oraşului Târgu-Mureş, Dorin Florea, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că va contesta amenda de la CNCD, considerând că nu a făcut afirmaţii rasiste. Florea l-a acuzat pe preşedintele instituţiei că a răspuns „la o comandă politică”. „Eu vorbesc de România reală”, spune edilul.

Dorin Florea a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că a simţit de mai multe ori că a spune adevărul în România devine un delict.

„M-am înşelat când mi-am imaginat că mai există un dram de corectitudine, am simţit de mai multe ori că a spune adevărul în România devine un delict. A spune cu adevărat problemele cu care te confrunţi nu e pe placul unora, iar CNCD nu va rezolva, astfel, situaţia. CNCD reacţionează tipic, iar preşedintele, care a fost pus politic şi răspunde la comenzi politice, a avut cuvinte jignitoare la adresa mea, deşi nu mă cunoaşte. E foarte greu să îţi menţii o coloană vertebrală dacă ai fost pus politic. Voi contesta amenda deoarece cred în justeţea lucrurilor pe care le-am spus, departe de inepţiile spuse de CNCD, cum că ar fi afirmaţii rasiste. Eu vorbesc de România reală”, a spus Florea.

Edilul crede că preşedintele CNCD nici nu a avut timp să analizeze argumentele sale din scrisoarea transmisă marţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
amenda,
crestere,
declaratie,
mures,
primar

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.