Ce afacere nouă pregătesc fraţii Pavăl de la Dedeman: investesc MASIV într-un nou proiect

Autor: Ioana Matei Postat la 05 iunie 2019 8816 afişări

Ce afacere nouă pregătesc fraţii Pavăl de la Dedeman: investesc MASIV într-un nou proiect

Grupul Dedeman şi Element Industrial au anunţat, printr-un comunicat de presă, că au semnat un parteneriat prin care vor dezvolta împreună proiectul ELI PARK 1, situat în zona Chitila-Buftea ce se prefigurează drept noul pol logistic de proximitate al Capitalei. 

ELI PARK 1 este un parc logistic cu o suprafaţă închiriabilă de 50.000 mp. Lucrările de construcţie la prima fază ce însumează 20.000 mp sunt în grafic, urmând să fie livrate în vara acestui an, când vor începe lucrările şi la faza a doua. Primul chiriaş al proiectului este Paste Baneasa, care a închiriat o suprafaţă de 5.000 mp. Proiectul logistic este deservit de câteva linii de transport în comun şi este localizat la o distanţă de 4 km de centura Bucureşti, cu acces direct la un drum naţional cu patru benzi, DN 7. Principalele avantaje sunt  accesul facil către nordul Bucureştiului şi amplasarea într-o zonă cu excedent de forţă de muncă (Chitila/Buftea).

Potrivit informaţiilor din comunicatul de presă, noul proiect este dezvoltat la standard internaţional de clasă A, beneficiind de specificaţii tehnice precum: o uşă de încărcare/descărcare la fiecare 800 mp de hală, spaţii generoase de manevră pentru camioane (35 m truck court) şi locuri numeroase de parcare.

Compania Element Industrial are în vedere dezvoltarea unui portofoliu de proiecte industriale şi logistice, atât în Bucureşti, cât şi în oraşele regionale. Primele proiecte anunţate sunt la Bucureşti – zona Chitila şi Craiova – centura sud. Totodată, dezvoltatorul oferă un pachet integrat de servicii de built to suit pentru facilităţi de producţie şi  depozitare, începând de la identificarea terenurilor pretabile unor astfel de dezvoltări, autorizare, proiectare şi livrare conform cerinţelor specifice pentru fiecare proiect.

Dedeman a fost înfiinţată de Dragoş şi Adrian Pavăl în 1992 şi a devenit, de atunci, cea mai mare companie antreprenorială de pe piaţa locală. Dedeman este lider pe piaţa de bricolaj din anul 2010, iar în prezent deţine o reţea de 49 de magazine şi peste 10.000 de angajaţi. Compania a cumpărat în 2018 şi proiectul de birouri The Bridge din Bucureşti, iar in mai 2019 si-a extins portofoliul imobiliar prin achizitia proiectului The Office din Cluj-Napoca.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.