CCR a decis: Suspendarea lui Traian Băsescu - constituţională, Crin Antonescu - preşedinte interimar

Postat la 09 iulie 2012 32 afişări

Procedura legală de suspendare a lui Traian Băsescu din funcţia de şef al statului a fost respectată, astfel încât preşedintele Senatului, Crin Antonescu, este preşedintele interimar al României, a decis luni Curtea Constituţională a României.

CCR a respins, de asemenea, ca inadmisibilă cererea preşedintelui Traian Băsescu de a lua în discuţie un conflict constituţional între Preşedinţie şi Parlament. "Curtea Constituţională a constatat că cererea de soluţionare a conflictului juridic de natură constituţională între Parlamentul României, pe de o parte, şi Preşedintele României, pe de altă parte, formulată de Preşedintele României, este inadmisibilă", se arată în comunicatul instituţiei.

În acelaşi timp, CCR a declarat neconstituţională OUG ce limitează atribuţiile CCR de a se pronunţa asupra constituţionalităţii acelor decizii ale Parlamentului "care afectează valori şi principii constituţionale".

De asemenea, CCR a respins ca inadmisibile contestaţiile înaintate de Vasile Blaga şi Roberta Anastase privind revocarea lor din funcţiile de preşedinte al Senatului, respectiv al Camerei Deputaţilor.

VEZI AICI TEXTUL DECIZIILOR CCR

Marţi, CCR va trebui să se pronunţe asupra celorlalte puncte în privinţa cărora a fost sesizată: legea de desfăşurare a referendumului (respectiv care este majoritatea necesară pentru ca un preşedinte să poată fi revocat) şi revocarea Avocatului Poporului, Gheorghe Iancu.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ccr-a-decis-suspendarea-lui-traian-basescu-constitutionala-crin-antonescu-presedinte-interimar-9837285
9837285
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.