Cazeneuve, probleme cu cardul la redeschiderea magazinului în care Coulibaly a ucis patru evrei

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 15 martie 2015 38 afişări

Ministrul francez de Interne Bernard Cazeneuve a participat duminică, la Porte de Vincennes, la redeschiderea magazinului alimentar cu specific evreiesc Hyper Cacher - scena luării de ostatici sângeroase de pe 9 ianuarie -, unde a avut probleme cu cadrul, relatează BFMTV în pagina electronică.

Potrivit postului francez, Cazeneuve s-a dus la ora 9.30 (10.30, ora României), la supermarket, redeschis la mai bine de două luni după ce Amedy Coulibaly a luat ostatici în incintă, omorând patru persoane, toţi evrei.

După ce a vizitat magazinul, renovat integral, inclusiv camera frigorifică în care, în ziua atacului, s-au refugiat şi ascuns mai multe persoane, inclusiv un bebeluş, ministrul de Interne a trecut în mod simbolic pe la casă, pentru a plăti cele două sticle de vin, sub privirile amuzate ale cameramanilor de televiziune şi fotografilor.

Însă, în momentul în care Cazeneuve a încercat să-şi utilizeze cardul, a întâmpinat probleme. După ce a încercat de mai multe ori, timp de câteva minute, ministrul a reuşit până la urmă să plătească, scenă pe care presa a urmărit-o mişcare cu mişcare zâmbind.

Scena, insolită, a fost urmată de declaraţii grave. "Este necesar să respectăm memoria celor care au căzut sub focul teroriştilor", a declarat Bernard Cazeneuve pentru presă la ieşirea din magazin.

"Am dorit, la momentul redeschiderii curajoase a acestui magazin, să transmit semnalul că viaţa este mai puternică, să fiu alături de reprezentanţii comunităţii, a celor care deţin această afacere, a alegătorilor, pentru a spune că suntem în picioare şi hotărâţi să continuăm să trăim liber în ţara noastră", a adăugat ministrul.

"Republica, în misiunea sa de protecţie, face totul pentru ca toţi francezii să fie protejaţi de riscul terorist şi pentru ca viaţa să poată să-şi reintre în drepturi", a dat asigurări Cazeneuve.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FRANŢA,
CAZENEUVE,
ATENTATE
/actualitate/cazeneuve-probleme-cu-cardul-la-redeschiderea-magazinului-in-care-coulibaly-a-ucis-patru-evrei-13990623
13990623
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.