Caz ULUITOR în Slobozia: Un procuror a amendat poliţiştii care l-au oprit în trafic cu câte 5.000 de lei

Postat la 17 noiembrie 2018 794 afişări

Un procuror din Slobozia a amendat doi poliţişti cu câte 5.000 lei pentru că a întârziat la serviciu din cauza lor, ei oprindu-l în trafic întrucât a depăşit viteza legală şi avea ITP-ul expirat. Procurorul spune că amenda este o măsură ca poliţiştii să înţeleagă gravitatea reţinerii unui magistrat.

Caz ULUITOR în Slobozia: Un procuror a amendat poliţiştii care l-au oprit în trafic cu câte 5.000 de lei

Procurorul Mihai Laurenţiu, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia, a decis să amendeze, la începutul lunii noiembrie, doi agenţi de poliţie care l-au oprit în luna iulie în trafic. Potrivit ordonanţei semnată de procuror, obţinută de MEDIAFAX, autospeciala de poliţie l-a oprit în trafic pentru că a depăşit viteza legală şi avea ITP-ul expirat, iar toată procedura de amendare şi de îndepărtare a plăcuţelor de înmatriculare l-a făcut pe acesta să întârzie la parchet.

„Neaplicarea unei amenzi aspre ar crea un precedent periculos, facilitând nu doar autorilor, dar şi altor poliţişti de rea credinţă, prin puterea exemplului cu pretextul sancţionării unor contravenţii, comiterea unor abuzuri similare împotriva altor magistraţi, intimidarea magistraţilor sau, de ce nu, comiterea unor fapte similare împptriva oricărîr cetăţeni, iar acest risc trebuie preîntâmpinat printr-o reacţie promptă. 

 

Dacă am admite concluzia contrară ar însemna să acceptăm, pe cale de consecinţă, ca orice poliţist rutier, cu pretextul sancţionării contravenţionale a unui magistrat, are posibilitatea nu doar să amendeze magistratul în cauză, dar şi să-l reţină pe acesta mai mult decât impun procedurile, în scop şicanatoriu, vindicativ, de batjocorire sau chiar în absenţa acestor scopuri, pe baza manifestării unilaterale de voinţa şi unor justificări ulterioare subiective, oprind, chiar temporar, magistratul de la exercitarea atribuţiilor judiciare, fără ca acesta din urmă să aibă vreo pârghie de sancţionare a poliţistului în cauză, ceea ce contravine flagrant rolului preeminent pe care legiuitorul l-a conferit magistraţilor, în salvgardarea ordinii publice şi apărării normelor sociale”, se arată în ordonanţa prin care poliţiştii sunt amendaţi.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
politisti,
procuror,
amenda,
trafic,
slobozia

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.