Câţi bani vrea să le ceară Digi clienţilor pe suprataxă pentru a putea susţine netul gratuit

Postat la 27 iunie 2017 545 afişări

Autoritatea Naţională de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) nu a răspuns până în prezent solicitării RCS&RDS de a primi aprobare pentru introducerea unei suprataxe pentru utilizarea serviciilor de roaming în spaţiul UE, astfel că în prezent clienţii nu plătesc nimic în plus, a declarat Valentin Popoviciu, vicepreşedinte al companiei de cablu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Câţi bani vrea să le ceară Digi clienţilor pe suprataxă pentru a putea susţine netul gratuit

“Am depus către ANCOM o solicitare de a introduce suprataxa de roaming imediat ce BEREC, organismul reglementatorilor europeni, a finalizat modelul de cerere. Am comunicat cu ANCOM permanent. Ei sunt în faza finală de a ne aproba cererea de a introduce suprataxa. Aşteptăm cu nerăbdare feedbackul final al ANCOM şi al Comisiei europene”, a declarat Popoviciu.

 

El a precizat că RCS&RDS are în plan să îşi taxeze clienţii cu aproximativ 6 euro pentru fiecare GB de date consumat în roaming în UE, un tarif de aproximativ 10 ori mai mic decât cel anterior.

 

“Aşteptăm un feedback din partea ANCOM şi de aceea nu putem să le comunicăm clienţilor tarifele. Suprataxa va fi în jur de - spun o cifră rotundă - 6 euro pe GB de date. Este o scădere semnificativă, de la 60 de euro”

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.