8 documentare disponibile pe Netflix care te vor face să fii mai inteligent. Numărul 7 a iscat isterie pe internet

Postat la 27 iunie 2017 3105 afişări

Unul dintre lucrurile bune pe care le-a făcut Netflix este faptul că a adus filmele de tip documentar în faţa a milioane de oameni. Aceste filme non-ficţiune te vor învăţa multe lucruri despre lume, într-o manieră distractivă.

Mai jos veţi regăsi câteva documentare interesante disponibile pe Netflix în România

1. "13th"

Regizoarea Ava DuVernay analizează istoria sistemului de încarcerare din SUA şi ne arată legătura cu istoria inegalităţii rasiale.

2. "Amanda Knox"

Procesul studentei americane Amanda Knox, acuzată de crimă, care a captivat lumea la începutul anilor 2000.

3. "Cocaine Cowboys"

Valuri de cocaină au inundat Miami-ul în anii 1980, iar lumea nu a mai fost la fel de atunci. Documentarul ne prezintă oamenii responsabili de asta.

4. "Indie Game: The Movie"

Documentarul ne prezintă creatorii din spatele jocurilor indie şi provocările pe care trebuie aceştia să le depăşească pentru ca jocurile lor să aibă succes.

5."Into the Inferno"

Regizorul Werner Herzog călătoreşte în toate colţurile lumii (inclusiv Coreea de Nord) pentru a examina frumuseţea şi periculul vulcanilor activi

6."Last Days in Vietnam"

Documentarul este realizat de Rory Kennedy, nominalizat la Oscar, şi examinează ultimele săptămâni ale războiului din Vietnam şi exodul din Saigon, nu numai al soldaţilor americani, dar şi al vietnamiezilor de sud, cei care au ajutat SUA în război.

7. "Making a Murderer"

Povestea lui Steven Avery care a fascinat internetul. Documentarul a fost filmat de-a lungul a 10 ani şi cu siguranţă îţi va stârni interesul.

8. "What Happened Miss Simone?"

Regizorul nominalizat la Oscar Liz Garbus analizează cariera impresionantă a Ninei Simone, cea care a trecut de la o carieră muzicală fascinantă la activistă.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.