Câti bani a obţinut o femei de la angajatori pentru că a fost obligată să muncească duminica

Autor: Andra Stroe Postat la 19 ianuarie 2019 310 afişări

Un juriu din Miami, Statele Unite, a decis că o angajată care fusese obligată să muncească duminicile trebuie compensată cu 21,5 milioane de dolari de fostul angajator.

Câti bani a obţinut o femei de la angajatori pentru că a fost obligată să muncească duminica

Cu toate acestea, o limită impusă de stat asupra sumelor oferite ca daune nu îi permite femeii să încaseze toţi banii.

Marie Jean Pierre a lucrat ca spălător de vase la hotelul Conrad Miami. Ea susţine că şi-a anunţat încă de la început şefii că nu poate lucra în zilele de duminică datorită credinţei sale (este membră a bisericii Soldaţii lui Cristos).

Primii ani i s-a permis acest program, însă ulterior a fost programată şi în respectiva zi a săptămânii. Femeia nu s-a prezentat şi a fost, din acest motiv, concediată; ulterior, ea a acţionat în judecată hotelul, invocând Legea Drepturilor Civile din 1964.

Deşi a câştigat procesul, iar juraţii au decis că trebuie să primească despăgubiri în valoare de 21,5 milioane de dolari, femeia nu poate încasa mai mult de 500.000 de dolari, suma maximă admisă de lege în astfel de cazuri.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
castigare,
compensare,
statele unite

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.