Câţi bani a câştigat anul trecut bancherul austriac de la conducerea acţionarului majoritar al BCR

Autor: Razvan Voican Postat la 06 aprilie 2013 40 afişări

Renumeraţia lui Andreas Treichl, bancherul austriac de la conducerea Erste Group, acţionarul majoritar al BCR, s-a limitat anul trecut la 1,7 euro milioane de euro, din care 1,2 mil. euro reprezintă salariul fix, iar 471.000 de euro alte beneficii, inclusiv compensaţii pentru pensie.

Renumeraţia lui Andreas Treichl, bancherul austriac de la conducerea Erste Group, acţionarul majoritar al BCR, s-a limitat anul trecut la 1,7 euro milioane de euro, din care 1,2  mil. euro reprezintă salariul fix, iar 471.000 de euro alte beneficii, inclusiv compensaţii pentru pensie.

Treichl, care conduce Erste Group de aproape 16 ani, nu a primit anul trecut niciun bonus pentru rezultatele băncii din anii precedenţi.

Bonusul de performanţă a fost zero pentru toţi cei cinci membri ai boardului Erste, în condiţiile în care banca a înregistrat în 2011 o pierdere netă de 719 mil. euro, inclusiv din cauza ajustării fondului comercial de la BCR, unde austriecii deţin în prezent circa 93,6% din acţiuni. Profitul este o con­diţie de bază pentru bonusarea echipei de top management. Pentru 2012 Erste a raportat un profit net de 483,5 mil. euro.

Treichl, 60 de ani, şi echipa sa din board nu au încasat bonusuri de performanţă nici în 2011, chiar dacă profitul Erste pe 2010 a trecut de 1 miliard de euro.

Cheltuiala băncii cu remuneraţiile boardului s-a redus însă cu 1,1 milioane de euro, în condiţiile în care numărul de membri s-a redus de la 7 la 5 după detaşarea lui Martin Sko­pek în România pe postul de vicepreşedinte executiv pe retail la BCR şi a lui Bernhard Spalt în Ungaria ca şef al riscului la filiala din ţara vecină. Skopek a primit la plecarea la Bucureşti compensaţii de peste 110.000 de euro, plus alte 42.000 de euro în cadrul programului de stimulare pe termen lung derulat în cadrul Erste.

Citiţi mai multe despre salariile de la BCR pe zfcorporate.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bcr,
erste,
Andreas Treichl,
salarii,
bancheri,
austriac,
/actualitate/cati-bani-a-castigat-anul-trecut-bancherul-austriac-de-la-conducerea-actionarului-majoritar-al-bcr-10716931
10716931
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.