Cât te costă instalarea unei centrale termice şi în cât timp îţi recuperezi investiţia

Autor: Florin Casota Postat la 03 mai 2017 1647 afişări

Costurile instalării unei centrale termice de apartament pornesc de la 3.200 de lei şi pot ajunge până la aproximativ 7.800 lei, în cazul în care vorbim de o primă instalare, pentru un apartament mediu de 80 mp, potrivit estimărilor Ariston Thermo România, liderul pieţei locale de centrale termice şi boilere electrice. Aşadar, amortizarea investiţiei se poate face chiar şi în 2 ani, în funcţie de oraş şi de costurile gigacaloriei în sistem centralizat.

Cât te costă instalarea unei centrale termice şi în cât timp îţi recuperezi investiţia

„Românii sunt tot mai atenţi la alegerea pe care o fac atunci când sunt în căutarea unei centrale termice de apartament. De altfel, studiile Ariston arată că din ce în ce mai multe achiziţii sunt realizate pentru înlocuirea echipamentelor vechi, în acest caz investiţia fiind mai mică, iar aspectele luate în calcul vizând cu precădere eficienţa şi serviciile post-vânzare”, a declarat Cătălin Drăguleanu, Country Manager Ariston Thermo România.

În medie, românii plătesc cca. 3.200 de lei pentru o centrală termică în condensare, cel mai achiziţionat model fiind cel de 24 kw, ideal pentru un apartament cu o suprafaţă de până la 100 mp. Dincolo de tarifele efective ale centralei termice, în funcţie de tipul de instalare, costurile sunt diferite.

“Dacă vorbim de înlocuirea unei centrale vechi pentru un apartament mediu de 80 mp, pe lângă costurile noului echipament, este necesar un buget de doar 400 lei pentru montarea acestuia. De asemenea, recomandăm şi spălarea instalaţiei (radiatoare şi ţevi) cu o soluţie alcalină, în acest caz tarifele ajungând la 150 lei”, a mai spus reprezentantul companiei.

Astfel, per total, în cazul înlocuirii centralei termice, bugetul necesar este, în medie, de 3.750 lei, iar, în funcţie de costul gigacaloriei furnizată de CET-ul din judeţ, amortizarea investiţiei se poate face între 2 şi 4 ani.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.