Cât stă deasupra României ciclonul violent şi ce fenomene se anunţă în următoarea perioadă

Postat la 28 martie 2023 278 afişări

Cât stă deasupra României ciclonul violent şi ce fenomene se anunţă în următoarea perioadă

Vremea se înrăutăţeşte în toată ţara, iar meteorologii au emis coduri galbene, portocalii şi chiar roşu, la munte, de viscol şi vânt puternic. Toată lumea se întreabă cât stă deasupra României ciclonul violent, dar şi ce urmează în perioada luna aprilie.

Până joi, vremea se va înrăutăţi evident.

Cât stă deasupra României ciclonul violent. Cantitâţi mari de apă, lapoviţă, ninsoare

Valul de aer polar care afectează deja nordul Europei a ajuns şi în ţara noastră. Temperaturile scad pe timpul zilei şi cu 10 grade Celsius, iar noaptea vor coborî până la minus 3 grade Celsius la periferie şi 0 grade în centrul oraşului.

Meteorologii au emis o informare de intensificări ale vântului, precipitaţii moderate cantitativ, răcire accentuată, îngheţ la sol şi brumă, valabilă până miercuri, la ora 21.00.

Precipitaţiile se vor extinde treptat dinspre vest şi vor cuprinde cea mai mare parte a ţării.

Vor fi ploi, iar din a doua parte a nopţii de luni spre marţi (27/28 martie) îndeosebi în jumătatea de nord se vor semnala precipitaţii mixte (măzăriche, lapoviţă şi ninsoare), iar la munte vor predomina ninsorile şi local se va depune strat nou de zăpadă. Pe alocuri, cantităţile de apă vor depăşi 15-20 l/mp.

Vântul se va intensifica treptat în toate regiunile cu viteze în general de 45-65 km/h, iar în zona montană înaltă va sufla tare.

Se anunţă brumă şi îngheţ la sol

Marţi şi miercuri vremea va deveni rece pentru această dată în toată ţara, iar temperaturile minime vor fi preponderent negative şi se va produce brumă sau îngheţ la sol. De joi, temperaturile încep să crească uşor.

Cititi mai multe pe wwwmediaflux.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
anunt,
ciclon,
fenomene

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.