Cât recuperează bancherii dintr-un credit de consum ajuns în „default“

Postat la 22 februarie 2012 9 afişări

Bancherii reuşesc să recupereze doar 30% din valoarea creanţei la creditele de consum fără garanţii la care clienţii nu mai plătesc ratele, restul reprezentând pierdere, conform unui studiu al BNR.

"Rata LGD (loss given default â pierdere estimată în caz de ne­performanţă - n. red.) pentru creditele de con­sum negarantate cu ipoteci şi pentru cardurile de credit se menţine cea mai ridicată (70%, respectiv 60%), în timp ce pentru creditele imobiliare şi cele de consum garantate cu ipoteci LGD se situează în jurul valorii de 20%", spun autorii studiului. Studiul este realizat trimestrial de către banca centrală pe baza unui sondaj la care participă principalele zece bănci de pe piaţă în funcţie de activitatea de creditare. Comparativ cu toamna trecută bancherii estimează să recupereze mai mult din creanţele aferente creditelor ipotecare, ceea ce înseamnă că se aşteaptă să obţină un preţ mai bun în momentul valorificării garanţiilor. La sondajul din luna noiembrie, pierderea estimată în caz de nerambursare pe segmentul creditelor garantate era de 25-30%.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
bancheri,
credit de consum,
default
/actualitate/cat-recupereaza-bancherii-dintr-un-credit-de-consum-ajuns-in-default-9328147
9328147
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.