Cât mai costă un credit imobiliar în lei, comparativ cu unul în euro

Postat la 20 ianuarie 2013 57 afişări

Costul efectiv al unui credit imobiliar în lei porneşte în prezent de la 9% pe an după ce în vară cele mai bune oferte afişate de bănci ve­neau cu dobânzi efective de circa 7% pe an. Li­chi­ditatea scăzută din piaţa monetară din ulti­me­le luni a scumpit însă costul finanţării şi ban­cherii s-au văzut nevoiţi să ajusteze în con­cor­danţă dobânzile la credite.

La nivelul întregii pieţe, dobânda efectivă la creditele imobiliare în lei ajungea la 8,6% pe an la sfârşitul lunii noiembrie, potrivit ultimelor date disponibile, dar în ultima lună şi jumătate băncile au continuat să scumpească împrumu­turile, având în vedere că în prezent numai patru instituţii de credit mai afişează dobânzi efective de o singură cifră, şi acestea peste pragul de 9% pe an.

Creşterea dobânzilor la lei şi aprecierea leului din ultima pe­rioa­dă fac mai atractive împru­muturile în euro, ale căror dobânzi efective coboară sub 5% pe an.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
imobiliar,
comparativ,
credit
/actualitate/cat-mai-costa-un-credit-imobiliar-in-lei-comparativ-cu-unul-in-euro-10500430
10500430
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.