Cât îi costă pe americani călătoriile lui Trump. Cu banii cheltuiţi pe o oră de zbor ai putea să-ţi iei un Porsche

Autor: Florin Casota Postat la 03 martie 2017 738 afişări

Costurile unui zbor al preşedintelui american Donald Trump nu sunt mici deloc. De fapt, călătoriile lui trump din prima lună de când este preşedinte i-a costat pe americani nu mai puţin de 10 milioane de dolari, potrivit Washington Post.

Cât îi costă pe americani călătoriile lui Trump. Cu banii cheltuiţi pe o oră de zbor ai putea să-ţi iei un Porsche

O călătorie a lui Trump este o operaţiune logistică complexă ce implică 10 de oameni, zeci de vehicule şi o flotă de aeronave, scrie Business Insider.

Când preşedintele SUA pleacă undeva nu doar un avion decolează, ci două. Două avioane Boieng VC-25A sunt pregătite de zbor, unul cu preşedintele, altul de rezervă, în caz de urgenţă.  Fiecare avion are un echipaj de 26 de persoane cu aproape 70 de pasageri (oficiali guvernamentali, agenţi de securitate, invitaţi ).

Potrivit unui document obţinut de Judicial Watch avionul are un cost de operare de 206,000 de dolari pe oră, în cazul unui zbor al Preşedintelui Barack obama la Los Angeles în 2014. Spre comparaţie, o oră de zbor al unui avion comercial costă compania aeriană cam 20-25.000 de dolari pe oră

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.