Atos, afaceri de 54,2 milioane euro în România anul trecut

Postat la 03 martie 2017 272 afişări

Atos, furnizor internaţional de servicii IT, anunţă că business-ul din România a atins o cifră de afaceri de 54,2 milioane euro în 2016, în creştere cu 20% faţă de 2015. De asemenea, echipa locală a companiei franceze a ajuns la nivelul de 1.711 angajaţi şi va continua să se extindă şi în acest an.

Atos, afaceri de 54,2 milioane euro în România anul trecut

Atos a înregistrat rezultate financiare record la nivel global pentru 2016, cu venituri de 11,71 miliarde euro, în creştere cu 9,7% faţă de anul precedent. Profitul net a atins valoarea de 620 de milioane de euro, ceea ce reprezintă o creştere de 41,9% faţă de 2015. Totodată, compania a încheiat anul 2016 cu un număr total de angajaţi la nivel global de peste 100.000, în creştere faţă de nivelul de 91.322 de la finalul anului 2015.

„Creşterile pe toate liniile de business, înregistrate în 2016, au avut la bază inovaţiile în ceea ce priveşte serviciile dedicate securităţii cibernetice, automatizării şi analizei datelor, care au răspuns nevoilor clienţilor noştri care se află într-un proces de digitalizare accelerat. La nivel local, anul 2016 a marcat şi deschiderea noului centru de operaţiuni de securitate din Timişoara, care deserveşte un număr în creştere de clienţi din România şi din afara ţării, urmând să dezvoltăm echipele locale şi în acest an”, a declarat Cătălina Dodu, Country Manager Atos România.

Cea mai mare parte a veniturilor globale, 6,59 miliarde euro, a fost generată de serviciile de management al infrastructurii şi datelor, în contextul în care tot mai mulţi clienţi au trecut în ultimul an la o infrastructură cloud hybrid.

Soluţiile de business au ocupat locul al doilea, cu venituri de 3,19 miliarde euro, cea mai mare parte a creşterii fiind susţinută de pieţele din Germania şi Franţa.

În ceea ce priveşte segmentul de Big Data şi securitate, acesta a înregistrat venituri de 666 milioane de euro. Cererea pentru HPC (High Performance Computing) a rămas una solidă, având în vedere nevoile de procesare a datelor în creştere ale clienţilor, la fel ca cea pentru soluţiile de encriptare, management al accesului şi testare a intruziunilor. A crescut, de asemenea, şi cererea pentru centrele operaţionale de securitate, care oferă protecţie non stop pentru clienţi din întreaga lume.

Totodată, brandul Worldline, lider european în servicii de business şi plăţi tranzacţionale, a generat venituri de 1,26 miliarde euro. Mai mult, în trimestrul patru, acesta a integrat şi compania Equens, jucător important pe piaţa de plăţi la nivel european.

În 2016, veniturile globale Atos au crescut în toate verticalele de business, cea mai mare pondere având-o zona de producţie, retail şi transport, de 4,05 miliarde euro. Aceasta a fost urmată de sectorul public şi sănătate (3,32 miliarde euro), telecomunicaţii, media şi utilităţi (2,35 miliarde euro) şi servicii financiare (1,97 miliarde euro).

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.