Cât de sigură este parola ta? Un hacker american a spart 10.233 de parole în 16 minute

Autor: Ştefan Stan Postat la 01 iunie 2013 791 afişări

O echipă de hackeri care lucra pentru Ars Tehnica, un site web de analiză a tehnologiei, a reuşit să spargă într-un experiment peste 14.800 de parole dintr-o listă de 16.449, scrie Daily Mail.

Cât de sigură este parola ta? Un hacker american a spart 10.233 de parole în 16 minute

Rata de succes a fiecărui hacker din proiect a variat de la 62% la 90%, iar hackerul care a spart 90% din parole a reuşit asta în mai puţin de o oră. Jeremi Gosney, fondatorul Stricture Consulting Group, a reuşit să spargă primele 10.233 de parole în 16 minute. Lui Gosney i-au trebuit doar 2 minute şi 32 de secundes să completeze prima rundă, în care a găsit 1.316 parole.

Pentru parolele mai complicate, care cuprind simboluri, cifre şi litere, Gosney foloseşte un atac hibrid, care combină un atac pe bază de “dicţionar” cu un atac de “forţă brută”, căutândtoateseturileposibile de câtedouăcaractere. Atacurile cibernetice de “forţă” brută sunt atunci când un calculator încearcă fiecare combinaţie de 6 caractere, începând cu “a” şi terminând cu “//////”.

În loc de a introduce în mod repetat parole, Gosney şi ceilalţi hackeri au folosit o listă de parole trunchiate de care au făcut rost online. Trunchirea iaparola fiecărui utilizatorşi o trece printr-o funcţie matematică care generează un şir unic de cifre şi litere. În momentul în care un utilizator îşi scrie parola pe un serviciu online, sistemul trunchiază caracterele introduseşi le verifică în raport cu parola salvată anterior, înainte de trunchiere. Dacă cele două se potrivesc, sistemul permite utilizatorului să se autentifice.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
hacker,
spargere,
american,
dailymail
/actualitate/cat-de-sigura-este-parola-ta-un-hacker-american-a-spart-10-233-de-parole-in-16-minute-10916284
10916284
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.