Cât de mult pot trăi oamenii? Un nou studiu sugerează că există o limită

Autor: Bogdan Stanescu Postat la 07 octombrie 2016 3363 afişări

Un studiu efectuat recent sugerează că nu putem extinde durata maximă de viaţă dincolo de limitele atinse deja de cei mai bătrâni oameni din lume.

Cât de mult pot trăi oamenii? Un nou studiu sugerează că există o limită

Cea mai bătrână persoană înregistrată vreodată, a cărei vârstă poate fi susţinută de documente oficiale, a fost de 122 de ani, potrivit unui studiu publicat în revista Nature. Nimeni nu a mai atins această vârstă, scrie CSID.

Profesorul Jan Vijg, unul dintre cercetătorii de la Colegiul de Medicină "Albert Einstein", a declarat pentru BBC că : "În cazul oamenilor cu vârsta peste 105 ani, progresul făcut este unul destul de mic, ceea ce sugerează că ne apropiem de limita vieţii umane. Pentru prima oară în istorie, am reuşit să aflăm ceea ce pare a fi vârsta maximă — această barieră — de circa 115 ani. Este aproape imposibil să treci de ea, ai nevoie de cam 10.000 de lumi ca a noastră ca să dai de un individ care să trăiască până la 125 de ani, deci o şansă foarte mică''.

CITEŞTE INTEGRAL ARTICOLUL AICI

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
oameni,
varsta,
studiu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.