Cât de mare este puterea Facebook. Cum au distrus nişte poze postate pe reţeaua de socializare un lanţ întreg de supermarketuri

Postat la 15 iulie 2019 2414 afişări

Un cuplu de francezi a fost forţat să îşi vândă franciza pe care o deţineau după ce pe Internet au apărut poze înfăţiţându-i pe aceşti la vânătoare în Africa, lângă mai multe animale ucise, provocând indignarea utilizatorilor.

Cât de mare este puterea Facebook. Cum au distrus nişte poze postate pe reţeaua de socializare un lanţ întreg de supermarketuri

Jacques Alboud şi soţia sa, Martine, care deţineau o franciză a supermarketului Super U în L’Arbresle, aproape de Lyon, au fost fotografiaţi în Tanzania în urmă cu câţiva ani, lângă cadavrele mai multor animale, printre care un leu, un leopard, un bivol şi un hipopotam împuşcat în cap, pe lângă alte animale sălbatice ucise, relatează Daily Mail.

Chiar şi fondatorul Super U a declarant că se opune activităţilor acestora, spunând că este în totală opoziţie cu valorile promovate de companie. „Îi condamnăm chiar dacă a fost o activitate private”, a susţinut şi un purtător de cuvânt al Super U.

Aşa că marţi, reprezentanţii businessului au anunţat că cei doi soţi vor părăsi afacerea, cu aplicabilitate imediată.

Contactaţi de presa franceză, soţii Alboud au refuzat să comenteze. Cu toate acestea, într-un testimonial postat de Martine Aboud pe site-ul companiei care organiza safariurile, aceasta îi mulţumea lui Pierré van Tonder pentru primirea pe care le-a făcut-o şi organizarea impecabilă a sesiunii de vânătoare. Ea adăuga totodată că se vor întoarce cu plăcere.

Preţul pachetelor de vânătoare organizate de Pierre van Tonder încep de la 17.000 de dolari şi cresc până la 43.000 de dolari de persoană.

Vânătoarea în Africa este un subiect foarte controversat, activiştii pentru drepturile animalelor argumentând că acest „sport” este crud şi distruge viaţa sălbatică. La pol opus, grupurile care susţin vânătoarea spun că munca lor şi, în particular, banii care se fac prin organizarea acestor şedinţe

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
online,
supermarket,
tanzania

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.