Cât de „îndrăgostiţii" sunt românii de locurile de muncă

Autor: Andra Stroe Postat la 14 februarie 2020 134 afişări

Cât de „îndrăgostiţii" sunt românii de locurile de muncă

Potrivit studiului „The Employee Happiness Survey" derulat în 2019 de Mindspace, 69% dintre românii care desfăşoară o muncă de birou au sentimente pozitive faţă de mersul la birou: 9% spun că iubesc să meargă la muncă, iar 60% spun că fac asta cu plăcere. Pe de altă parte, pentru ceilalţi, relaţia nu merge la fel de bine: 26% dintre respondenţi au spus că nici nu iubesc, dar nici nu urăsc să meargă la birou, în timp ce 5% au declarat că acest lucru le displace.

Activităţile de wellness şi lumina naturală, secretele unei relaţii fericite

Când vine vorba de calităţile pe care angajaţii români implicaţi în studiu le apreciază cel mai mult la un loc de muncă, studiul arată că aceştia iubesc să lucreze într-un spaţiu care le asigură un mediu de lucru sănătos. Astfel, programele de wellness se află în topul preferinţelor lor, 66% dintre ei considerând foarte importante astfel de activităţi. De asemenea, lumina naturală este şi ea importantă, 50% dintre angajaţi spunând că are un impact semnificativ asupra stării lor de bine la birou.

Alte caracteristici are spaţiului de lucru care pot promova fericirea la job sunt mobilierul care are grijă de sănătatea lor, apreciat de 37% dintre cei care desfăşoară o muncă de birou, şi plantele, pe care 33% dintre aceştia iubesc să le aibă în jurul lor. În plus, angajaţii români simt că starea lor de bine este influenţată şi de calitatea aerului, 30% spunând că apreciază o calitate bună a acestuia, dar şi de iluminare, pentru 22% dintre ei fiind foarte important să aibă o bună iluminare pe parcursul orelor de lucru.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
angajati,
locuri de munca,
birou

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.