Cât costă un cip în creier de la Neuralink? Primul implant cerebral a devenit realitate

Postat la 30 ianuarie 2024 7048 afişări

Cât costă un cip în creier de la Neuralink? Primul implant cerebral a devenit realitate

Neuralink a făcut primul implant în creierul unui om. Dispozitivul citeşte activitatea cerebrală şi comandă alte aparate.

Costul unui implant Neuralink ar putea porni de la 10.500 de dolari.

Primul implant cerebral a devenit realitate. Reuşita Neuralink marchează un moment istoric în evoluţia umană spre o lume în care putem să sperăm chiar la nemurire.

Compania fondată de Elon Musk a fost precedată şi de alţi cercetători, iar primele implanturi pe oameni s-au făcut în urmă cu 3 decenii.

Cine a mai încercat să introducă un implant în creier înainte de Neuralink?

Cercetările asupra tehnologiei au început în anii 1970 la Institutul de Cercetare a Creierului de la Universitatea California din Los Angeles, sub supravegherea neurologului, dr. Jacques J. Vidal. Cercetătorilor le-a fost nevoie de mai mult de două decenii pentru a pune bazele tehnologice de bază necesare pentru a progresa de la modelele animale, dar la mijlocul anilor 1990 primele prototipuri BCI au fost instalate în craniul uman.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
costuri,
creier,
implant

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.