Casa care produce energie şi primeşte bani de la stat

Postat la 06 iunie 2016 556 afişări

Casa care produce energie şi primeşte bani de la stat

Odată cu venirea iernii, mulţi dintre noi ne facem griji din cauza consumului de energie pentru încălzirea locuinţelor.

Tim Willcox şi soţia sa Margaret din Anglia, privesc în schimb cu nerăbdare venirea iernii pentru că vor primi un cec de de aproape 1.500 de lire sterline, de la stat, tocmai datorită acestei probleme a consumului de energie. Cum este posibil acest lucru? Cei doi au construit o casă eco, practic o staţie în miniatură de producere a energiei electrice, pe care o exportă. Casa are două tipuri de energie solară – una încălzeşte apa, în timp ce o serie de panouri fotovoltaice produc energia electrică.

Proprietatea este super-izolată, la construcţia sa folosindu-se panouri de polistiren de 10 cm grosime pentru pereţi şi acoperiş.

Ei au şi un sistem de colectare a apei pluviale, care deviază apa din jgheaburi într-un rezervor de 5000 litri astfel încât să poată fi folosită pentru a spăla toaletele. Ca urmare, facturile de apă au fost reduse cu aproximativ 60 la sută.

Cititi mai multe pe www.cunoastelumea.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
energie,
casa,
primire,
bani,
apa,
consum,
iarna,
cauza
/actualitate/casa-care-produce-energie-si-primeste-bani-de-la-stat-15439423
15439423
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.