Casa Albă nu este de acord cu ideea monedei de platină de 1.000 miliarde de dolari

Postat la 14 ianuarie 2013 14 afişări

Rezerva Federală a SUA şi Trezoreria resping ideea baterii unei monede din platină cu valoarea de 1.000 miliarde dolari pentru a asigura finanţarea bugetului de stat, artificiu legal vehiculat în ultima perioadă în presa americană şi pe bloguri ca soluţie pentru problema plafonului datoriei de stat.

"Nici Departamentul Trezoreriei, nici Rezerva Federală nu consideră că legea poate sau ar trebui să fie utilizată pentru a facilita producţia de monede din platină cu scopul de a evita ridicarea limitei datoriei", a afirmat purtătorul de cuvânt al Trezoreriei SUA, Anthony Coley, citat de Bloomberg.

Membrii Partidului Republican, care deţine majoritatea în Camera Reprezentanţilor din Congresul SUA, se opun ridicării plafonului datoriei de stat în absenţa reducerii semnificative a cheltuielilor publice. Noul impas politic de la Washington ar trebui rezolvat până la mijlocul lunii februarie, însă Casa Albă vrea să evite noi concesii în faţa republicanilor.

În acest context, mai mulţi congresmeni ai Partidului Democrat, inclusiv liderul grupului democrat din Camera Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, au propus invocarea celui de-al 14-lea amendament la Constituţie pentru a bate o monedă din platină cu valoarea de 1.000 miliarde de dolari, care să fie utilizată pentru plata datoriilor guvernului

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Casa Albă,
moneda,
platină
/actualitate/casa-alba-nu-este-de-acord-cu-ideea-monedei-de-platina-de-1-000-miliarde-de-dolari-10461746
10461746
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.