Cartierul din Bucureşti unde preţurile au crescut cu 10.000 de euro de la o lună la alta

Autor: Bogdan Alecu Postat la 15 ianuarie 2023 375 afişări

Cartierul din Bucureşti unde preţurile au crescut cu 10.000 de euro de la o lună la alta

Preţurile apartamentelor vechi cu trei camere din Capitală au înche­iat 2022 cu o creştere în decembrie, atât faţă de luna anterioară, de 0,9%, cât şi faţă de perioada similară din 2021, potrivit Indexului Imobiliar ZF realizat alături de compania de con­sultanţă imobiliară SVN România.

Preţurile apartamentelor vechi cu trei camere din Capitală au înche­iat 2022 cu o creştere în decembrie, atât faţă de luna anterioară, de 0,9%, cât şi faţă de perioada similară din 2021, potrivit Indexului Imobiliar ZF realizat alături de compania de con­sultanţă imobiliară SVN România, când inflaţia nu era una de două ci­fre, dobânzile abia începeau să crească, iar Rusia nu invadase Ucraina. „Anul 2022 s-a încheiat cu o tendinţă de temperare a preţurilor, majorarea anuală înregistrată în decembrie, de 4,7%, fiind mai redusă comparativ cu creşterea mediei anuale de 7,2% faţă de media anului 2021.

Pe de altă parte, creşterea medie din 2022 este cea mai mare înregistrată din ultimii patru ani, într-un context în care numărul total de locuinţe vândute în Bucureşti şi împrejurimi a fost cu, probabil, circa 10% mai mare faţă de 2021. Anul 2023 a debutat cu un volum în creştere semnificativă de cereri şi tranzacţii pe piaţa secun­dară, adică locuinţe aflate la cel puţin a doua schimbare de proprietar – acest segment deţine oricum pro­centul covârşitor din totalul tran­zacţiilor“, a spus Andrei Sârbu, CEO al SVN România.

„Acest fapt se înregistrează datorită faptului că aceste proprietăţi sunt deja intabulate - de avut în vedere că cele mai multe tranzacţii sunt realizate din resurse financiare proprii -  iar aplicarea unei cote mai mari de TVA redirecţionează o parte din cerere către proprietăţile deja finalizate.“

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.