Carrefour a schimbat şase executivi de top în România în ultimul an

Autor: Cristina Roşca Postat la 08 august 2021 430 afişări

Grupul francez a făcut în acest an cel puţin patru schimbări în top management, alte două fiind realizate pe final de 2020.

Carrefour a schimbat şase executivi de top în România în ultimul an

Grupul francez a făcut în acest an cel puţin patru schimbări în top management, alte două fiind realizate pe final de 2020.

Grupul francez Carrefour a schimbat şase executivi de top în România în mai puţin de un an, unul dintre aceştia fiind chiar CEO-ul.

Această restructurare la nivel de top management vine într-o perioadă în care gigantul face schimbări şi la nivel de reţea. Carrefour şi-a restructurat reţeaua din România în S1 şi mai are 353 de magazine, cu 16 mai puţine decât la finalul lui 2020. Singurul format pe plus ca număr de magazine este cel de hipermarketuri.

Cel mai recent, Anca Damour a anunţat că pleacă din poziţia de executive board member al Carrefour în România. Plecarea vine după ce a lucrat pentru grup aproape 20 de ani.

Totuşi, cea mai importantă mutare a Carrefour la nivel de echipă este cea a unui nou CEO. La început de an, francezii au adus un nou expat la conducerea afacerilor de peste 12 mld. lei anual. Julien Munch l-a înlocuit pe francezul Jean Richard de Latour care s-a întors la Paris, la sediul central. Munch este al şaptelea executiv la conducerea afacerii Carrefour România în 20 de ani de activitate, toţi fiind expaţi.

Alte numiri sunt ale unui director de HR, un director de achiziţii, CEO-ul platformei de livrări Bringo şi CIO-ul operaţiunilor locale

Grupul, care operează la nivel local prin mai multe companii, a obţinut în 2020 afaceri cumulate de 12,7 mld. lei (2,6 mld. euro), în urcare cu 7,6% faţă de anul anterior.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Carrefour,
retailer,
magazine,
executivi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.