Carmen Radu, Eureko: ”De cand a venit criza, oamenii folosesc mai des asigurarea de sanatate”

Postat la 13 septembrie 2010 50 afişări

Scaderea salariilor, reducerea beneficiilor suplimentare si instabilitatea de pe piata muncii i-au determinat pe angajati sa profite la maximum de toate beneficiile pe care le primesc de la angajatori.

Asigurarile de sanatate reprezinta beneficiul extrasalarial cel mai dorit de angajati, dar si cu cea mai ridicata prezenta in pachetele salariale oferite de angajatori. In anii trecuti, multi angajati nu foloseau insa aceste asigurari decat atunci cand aveu nevoie si, desi puteau beneficia gratuit de controale anuale preventive, nu o faceau.

De cand a venit criza si angajatii au invatat sa pretuiasca fiecare parte a pachetului salarial, si asigurarile de sanatate au inceput sa fie mai des folosite, nu doar pentru tratarea unor afectiuni, ci si pentru preventie. "Este adevarat ca s-a observat o crestere a frecventei de folosire a asigurarilor de sanatate. Fie oamenii sunt tot mai bolnavi, fie au inceput sa-si dea seama ca trebuie sa profite de orice astfel de avantaj pe care il au", spune Carmen Radu, directorul general adjunct al Eureko Asigurari.

Este vorba insa de cei care deja poseda o asigurare medicala privata, pentru ca, altfel, numarul contractelor noi nu este deloc imbucurator, la nivelul intregii piete. Vorbim, asadar, de un segment inca redus in piata totala a asigurarilor. Anul trecut, compania a inregistrat un volum de prime brute subscrise pentru politele medicale im valoare de 9,71 de milioane de lei, iar in primul semestru al acestui an subscrierile au ajuns la nivelul de 4,5 milioane de lei, in scadere cu 8% fata de primul semestru din 2009. "Efectul negativ vine de la asigurarile de grup, pe care companiile le-au eliminat din pachetele salariale ale angajatilor", mai spune Radu.

Aceasta mai estimeaza ca pana la sfarsitul anului situatia va avea o usoara ameliorare, astfel incat rezultatul de la final de an sa consemneze o scadere de doar 5% pe segmentul asigurarilor de sanatate si 10% pentru asigurarile de viata, care in primul semestru al acestui an au avut o scadere de 15% in volumul de prime brute subscrise. "In total, primele subscrise de companie in acest an vor scadea cu 7% sau chiar mai putin, daca vom finaliza cu succes negocierile privind reinnoirea spre finele anului a unor polite de sanatate pentru mai multi clienti din zona business", conchide Carmen Radu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
asigurari,
sanatate,
Carmen Radu,
Eureko
/actualitate/carmen-radu-eureko-de-cand-a-venit-criza-oamenii-folosesc-mai-des-asigurarea-de-sanatate-7211760
7211760
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.