Carmen Iohannis, aşa cum n-ai mai văzut-o niciodată! Cum a fost surprinsă Prima Doamnă!

Postat la 10 mai 2021 348 afişări

Carmen Iohannis, soţia lui Klaus Iohannis

Carmen Iohannis, născută Lăzurcă, în data de 2 noiembrie 1960, la Reghin, România, este soţia lui Klaus Iohannis, preşedintele în funcţie al României. Carmen Iohannis este profesoară de limba engleză.

Carmen Iohannis este descendentă dintr-o familie română unită (greco-catolică) din localitatea Sântu, un sat din apropierea oraşului Reghin, în judeţul Mureş. În copilărie a practicat baletul şi a luat lecţii de pian, iar în perioada comunistă a participat la slujbe clandestine oficiate de protopopul Pompeiu Onofreiu în locuinţa particulară a acestuia, situată în strada Şelarilor din Sibiu, slujbe la care a participat şi Klaus Iohannis.

L-a cunoscut pe Iohannis când avea 22 de ani, în studenţie, prin prieteni, şi s-au căsătorit şapte ani mai târziu, în 1989. Imediat după absolvirea facultăţii, cei doi au lucrat ca profesori la Agnita şi Sibiu.

După revoluţie ambii dascăli au ajuns să predea la liceele în care fuseseră elevi, la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr”, respectiv la Colegiul Naţional „Samuel von Brukenthal”. Cuplul Iohannis nu are copii. Carmen Iohannis este o simpatizantă a familiei regale a României şi este o admiratoare a culturii britanice.

VEZI AICI GALERIA FOTO

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
iliescu,
constantinescu,
sotie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.