Care sunt tendinţele de consum în IT&C pentru anul 2014

Autor: Oana Netbai Postat la 18 decembrie 2013 288 afişări

Ericsson ConsumerLab anunţă unele dintre cele mai importante tendinţe de consum în IT&C pentru anul 2014. Compania a realizat un studiu care scoate în evidenţă principalele dorinţe ale utilizatorilor în materie de IT&C.

Care sunt tendinţele de consum în IT&C pentru anul 2014

Iată care sunt principalele tendinţe pentru anul 2014:

1. Aplicaţiile vor schimba societatea

Rata de folosire din ce în ce mai mare a smartphone-urilor a schimbat complet modul în care comunicăm sau folosim internetul. Ca urmare, oamenii au început să caute aplicaţii pentru orice. Mai mult decât atât, aplicaţiile devin mai importante decât modelul de telefon folosit.

2. Amprentele vor debloca orice dispozitiv personal

Website-urile au început să necesite parole din ce în ce mai lungi, formate dintr-o multitudine de numere, cifre şi simboluri, pe care, de cele mai multe ori, utilizatorii le uită. Acesta este principalul motiv pentru creşterea interesului pentru alternative biometrice.

3. Smartphone-urile vor putea efectua din ce în ce mai multe măsurători ale corpului uman

Tensiunea arterială şi pulsul  sunt doar câteva exemple din ce  îşi doresc utilizatorii să poată măsura cu ajutorul dispozitivelor mobile.

4. Internet oriunde şi oricând

La momentul actual, calitatea conexiunii la internet este încă sub nivelul calităţii serviciilor de voce. Utilizatorii de smartphone-uri au început să realizeze că semnalul telefonului nu mai este relevant, deoarece acesta asigură o conexiune de voce de calitate, dar nu neapărat şi acces suficient de bun pentru transferul de date.

5. Smartphone-urile vor reduce inegalitatea digitală

Accesul la internet la nivel global este încă inegal şi nepotrivit distribuit, lăsând loc la ceea ce se numeşte „digital divide”. Apariţia smartphone-urilor din ce în ce mai ieftine ilustrează faptul că utilizatorii nu vor mai avea nevoie de dispozitive scumpe care să le permită accesul la internet.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
it,
it&c,
tendinte,
consum,
utilizatori,
companie,
ericsson
/actualitate/care-sunt-tendintele-de-consum-in-it-c-pentru-anul-2014-11789938
11789938
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.