Care sunt ţările cu cea mai mare speranţă de viaţă

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 16 mai 2014 84 afişări

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a publicat un raport privind speranţa de viaţă în majoritatea statelor lumii.

Care sunt ţările cu cea mai mare speranţă de viaţă

Islanda este ţara în care bărbaţii trăiesc cel mai mult (81,2 ani) iar Japonia cea în care femeile trăiesc cel mai mult (87 de ani). La nivel mondial, speranţa de viaţă a bărbaţilor a fost calculată la 68,1 ani, iar cea a femeilor la 72,7 ani, relatează Business Insider.

Diferenţele înregistrate între nivelurile de trai au un impact semnificativ: în cazul bărbaţilor s-au înregistrat diferenţe de până la 16 ani, iar în cazul femeilor de până la 19 ani.

"Sunt nouă ţări în care speranţa de viaţă, atât pentru femei cât şi pentru bărbaţi, este estimată la mai puţin de 55 de ani", se arată în comunicatul OMS. Toate cele nouă state meţionate se află în Africa.

Raportul nu a inclus şi statele cu mai puţin de 250.000 de locuitori, considerând datele nerelevante.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/care-sunt-tarile-cu-cea-mai-mare-speranta-de-viata-12630600
12630600
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.