Care sunt costurile distrugerii New York-ului?

Autor: Dorin Oancea Postat la 22 iunie 2012 27 afişări

Nu ştim în realitate, dar în film sunt multe miliarde de dolari; mai exact, 160 de miliarde de dolari ar fi valoarea distrugerilor aduse Big Apple în recentul film Răzbunătorii (The Avengers).

Cel 160 de miliarde înseamnă 12,5% din veniturile produse în zona metropolitană New York în 2010. Filmul, realizat după benzile desenate Marvel, îi prezintă pe supereroi în aceeaşi producţie. Capitain America, Thor, Iron Man, Hulk, Hawkeye şi Black Widow se luptă, alături de Nick Fury şi Agentul Culson, cu Loki şi armata sa. Calculele au fost făcute pentru revista Hollywood Reporter de către Kinetic Analysis Corp., o companie specializată în scenarii şi evaluări de dezastre, cu ajutorul unor programe speciale de computer. Iar programul a spus că invazia armetri lui Loki a generat distrugeri de 60-70 de miliarde de dolari, iar pierderile economice şi cheltuielile pentru refacere mai înseamnă alte circa 90 de miliarde de dolari.

Pentru comparaţie, pierderile reale aduse de atacurile de la 11 septembrie au fost de 83 de miliarde de dolari, pagubele aduse de uraganul Katrima însumează 90 de miliarde de dolari iar tsunami-ul din Japonia a adus pagube de 122 de miliarde de dolari.

Mai trebuie spus că din 2001 oraşul New York a fost distrus în filme de 33 de ori: este vorba de extratereştri, şopârle mutant, meteoriţi sau valuri uriaşe.


TRAILER + VIDEO - vezi pagina urmatoare ->>>>

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/actualitate/care-sunt-costurile-distrugerii-new-york-ului-9772615
9772615
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.