Care sunt cele 11 greşeli care te opresc din drumul spre primul milion de dolari

Autor: Andra Stroe Postat la 30 mai 2019 299 afişări

Statutul de milionar nu este unul care să ne poată fi atins, atât timp cât persoana în cauză e dedicată, răbătoare şi concentrată pe ceea ce are de făcut, scrie John Rampton într-un material al Fortune.

Care sunt cele 11 greşeli care te opresc din drumul spre primul milion de dolari

El descrie cele mai importante lucruri care stau între "aproape milionar" şi milionar.

 

1. Nu gândeşti aşa cum trebuie

În cartea sa „Think and grow rich", Napoleon Hill explica faptul că oamenii bogaţi gândesc altfel decât persoana de rând. Mai exact, aceştia cred că sărăcia cauzează cele mai multe probleme în lume, recunosc că egoismul poate fi o virtute, se concentrează pe obţinerea veniturilor şi nu pe economisire şi recunosc momentele în care trebuie să îşi asume riscuri.

2. Eşti obsedat de perfecţiune

Nimic nu e perfect - cu cât mai repede accepţi acest lucru, cu atât mai repede vei putea să avansezi.

3. Cheltui tot ceea ce câştigi

Oamenii bogaţi duc un stil de viaţă normal, fără a cheltui mai mulţi bani decât e nevoie.

4. Ai aşteptări nerealiste

Chiar dacă cei bogaţi au visuri mari, aşteptările lor sunt realiste. Ei înţeleg că nu poţi să devii milionar peste noapte şi că procesul e unul care necesită muncă şi răbdare.

5. Îi urmezi necondiţionat pe alţii

Dacă un lucru a mers bine pentru cineva, nu înseamnă că va fi la fel şi în cazul tău.

6. Te bazezi prea mult pe împrumuturi

Împrumuturile pot fi utile când vrei să investeşti în afacerea ta, dar trebuie să fii chibzuit.

7. Nu planifici pe termen lung

Cei bogaţi ştiu să gândească afacerea pe termen lung - ştiu unde vor să ajungă şi care este drumul pe care să îl urmeze. Asta le permite să anticipeze obstacolele şi să aibă întotdeauna un plan de rezervă.

8. Petreci timp cu oameni nepotriviţi

Persoanele bogate nu pierd timpul asociindu-se cu oameni nepotriviţi, adică oameni care le spun că nu-şi pot atinge visurile. În schimb, ei petrec timp cu oameni pasionaţi de ceea ce fac şi încrezători în viitor.

9. Vrei să faci totul singur

Atunci când porneşti un business, trebuie să te asiguri că ai lângă tine oameni care să poată preia din sarcinile tale. Învaţă să delegi lucrurile la care nu te pricepi sau care ţi-ar consuma prea mult timp.

10. Nu eşti la locul potrivit, în momentul potrivit

În loc să pierzi timpul visând, profită de oportunităţile care îţi ies în cale.

11. Nu ai încredere în tine

Cel mai important lucru care stă între tine şi succesul tău e lipsa de încredere în propriile abilităţi. Ai încredere în instinctele tale şi nu mai aştepta sfaturi de la alţii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
milionar,
afaceri,
economisire

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.