Care este situaţia turiştilor români afectaţi de inundaţiile din Bulgaria

Postat la 22 iunie 2014 54 afişări

Un număr de 30 de persoane şi 8 autoturisme sunt aduse în ţară din staţiunea bulgară Albena, în urma solicitărilor turiştilor români afectaţi de inundaţiile produse în data de 20 iunie, a comunicat Guvernul.

Care este situaţia turiştilor români afectaţi de inundaţiile din Bulgaria

Începând cu ora 14.00, cu sprijinul autorităţilor bulgare şi române, convoiul format dintr-un autocar şi autoplatformele care transportă autoturismele avariate a început deplasarea către punctul de frontieră Vama Veche-România. Trei autoturisme au avut ca destinaţie Constanţa, celelalte sunt aduse la Bucureşti.

Un autocar al Ministerului Afacerilor Interne s-a deplasat la Constanţa în cursul nopţii de 21-22 iunie în vederea pregătirii operaţiunii de aducere a cetăţenilor români aflaţi în staţiunea bulgară Albena. Convoiul format din autocar şi autoplatforme este însoţit de o echipă consulară din cadrul Departamentului Consular al Ministerului Afacerilor Externe care are în dotare echipamente mobile consulare cu ajutorul cărora se pot elibera documente de călătorie la faţa locului.

Din datele comunicate de reprezentanţii misiunii diplomatice a rezultat că, în urma revenirii la normal a situaţiei din Albena după inundaţii, o parte dintre turiştii români au optat să-şi continue sejurul în staţiune.

Începând din 21 iunie şi până duminică la prânz, prin punctele de trecere a frontierei au tranzitat un număr de 78 de autoturisme cu 260 persoane care s-au întors din staţiunea Albena.

Asociaţia Bulgară a Agenţilor de Turism (BATA) a anunţat că situaţia în staţiunile de la Marea Neagră revine la normal, în urma inundaţiilor care s-au soldat cu morţi şi evacuări în regiune, relatează Mediafax, citând presa bulgară. În total 1.200 de turişti au fost evacuaţi vineri din hoteluri de la Albena, lângă Baltata, din cauza unor ploi torenţiale şi a revărsării râului Batovska.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/care-este-situatia-turistilor-romani-afectati-de-inundatiile-din-bulgaria-12808872
12808872
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.