Tăriceanu cere rapoartele SRI şi SPP privind protecţia lui Băsescu "în cazul vizitelor la clanul Bercea"

Postat la 21 iunie 2014 42 afişări

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, anunţă că va face demersurile necesare pentru ca "rapoartele SRI şi SPP privind protecţia informativă a preşedintelui României în cazul vizitelor la clanul Bercea" să fie puse la dispoziţia Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională şi a Comisiei comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru controlului SRI, "în vederea întocmirii unui raport din care să rezulte dacă preşedintele României a fost sau nu informat despre activităţile ilegale ale gazdelor sale şi în ce au constat aceste informări".

Tăriceanu cere rapoartele SRI şi SPP privind protecţia lui Băsescu "în cazul vizitelor la clanul Bercea"

Tăriceanu menţionează că "Serviciul Român de Informaţii şi Serviciul de Protecţie şi Pază au atribuţii legale şi norme interne precise privind protecţia informativă în cazul vizitelor efectuate de preşedintele României, prin care să se asigure că preşedintele României nu intră în contact cu persoane care au probleme cu legea sau care reprezintă un pericol pentru viaţa preşedintelui. SRI şi SPP sunt obligate să asigure protecţia informativă a soţului sau soţiei preşedintelui şi a tuturor rudelor sale de gradul 1 şi au obligaţia să informeze organele abilitate ale statului în cazul în care constată activităţi cu caracter ilegal".

Anterior, preşedintele Senatului l-a acuzat virulent pe preşedintele Traian Băsescu în cazul scandalului legat de implicarea fratelui său, Mircea Băsescu, în activităţile infracţionale ale clanului Bercea Mondial. "Cred că ceea ce vedem azi că se întâmplă cu familia Băsescu este doar vârful aisbergului. Preşedintele Băsescu a reuşit până azi, prin metode oculte, să se sustragă judecăţii şi să-i protejeze pe membrii familiei sale de braţul legii. Probabil, o dată cu apropierea încheierii mandatului la Cotroceni, cei care până azi l-au ajutat de o manieră ocultă încep să-l părăsească şi am convingerea şi speranţa că adevărul va ieşi la lumină şi vom vedea şi restul aisbergului".

Tăriceanu a profitat de ocazie ca să acuze partidele de dreapta, inclusiv PDL, că s-au opus suspendării preşedintelui Traian Băsescu în 2012. "Dacă în 2012 unele forţe politice ar fi susţinut Referendumul, azi nu ne-am fi aflat, ca ţară, într-o situaţie mai mult decât jenantă, cu un preşedinte suspect a fi intervenit în Justiţie. Aceleaşi forţe politice, printre care se află şi PDL, pretind azi în faţa opiniei publice că se delimitează de familia Băsescu, de practicile sale, încercând să facă uitată contribuţia lor la menţinerea lui Băsescu la Cotroceni"

Călin Popescu-Tăriceanu a fondat recent Grupul de Iniţiativă pentru Păstrarea Identităţii Liberale, format din circa 15 parlamentari ai PNL care contestă ideea alianţei PNL cu PDL şi aderarea PNL la grupul PPE din Parlamentul European. Fostul preşedinte al PNL, Crin Antonescu, s-a pronunţat pentru excluderea acestor parlamentari din PNL, fie înaintea congresului partidului din 28-29 iunie, fie ulterior.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/tariceanu-cere-rapoartele-sri-si-spp-privind-protectia-lui-basescu-in-cazul-vizitelor-la-clanul-bercea-12807239
12807239
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.